ASÜ VE AKSARAY BELEDİYESİ BİSİKLET KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

HABER 6.12.2019 10:51:00
ASÜ VE AKSARAY BELEDİYESİ BİSİKLET KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Aksaray Belediyesi ortaklığında hazırlanan “Aksaray İli Bisiklet Yolu ile Pedalı Çevir Karbon Salınımını En Aza İndir Fizibilite Çalışması” isimli proje, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından kabul edildi.

 

Proje kapsamında, Aksaray ili sınırları içerisinde çevreye saygılı ulaşımı yaygınlaştırmak ve insanların spor yapmalarına imkân sağlayabilmek amacıyla, emniyetli ve standartlara uygun bisiklet dolaşım ağının oluşturulması için çalışmalar yapılacak. Çalışma sonunda bisiklet yolları için uygun güzergâhların belirlendiği bir fizibilite raporu hazırlanacak. Spor ve sağlığın kesiştiği alanda dış paydaşlarla üretilecek projelerin şehir için yeni bir ufuk olacağını belirten ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Amacımız, bölgesel kalkınmanın sağlanması için Üniversitemiz ve dış paydaşlarımız arasındaki işbirliğini artırarak, ihtisaslaşma kapsamındaki çalışmalarımıza hızla devam etmektir” dedi.

 

Şahin, AHİKA’dan destek almaya hak kazanan projede emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışmanın tüm şehre hayırlı olmasını diledi.

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,97% 0,24
  • GRAM ALTIN

    5193,03% 0,69
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.