ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademik ve Sosyal Alanda Önemli Çalışmalar Yapıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında gerçekleştireceği çalışmaların ele alındığı Akademik Kurul Toplantısı’nda önemli kararlar aldı.

HABER 3.10.2024 19:11:00
ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademik ve Sosyal Alanda Önemli Çalışmalar Yapıyor

 Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, toplantıda okulun akademik kadrosuna hitap ederek, TBMYO’nun büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli daha etkin şekilde kullanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Prof. Dr. Arıbaş, okulun hem akademik yayınlar hem de üretim ve sosyal faaliyetler açısından dikkat çeken projelere imza attığını belirtti. Akademisyenlerin desteğiyle bu başarıların daha ileriye taşınacağını vurgulayan Rektör Arıbaş, bilimsel proje üretimi konusunda çeşitli destek mekanizmaları oluşturduklarını kaydetti. Bu kapsamda, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesini iki katına çıkardıklarını hatırlatan Arıbaş, araştırmacıların proje süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için Proje Destek Ofisi kurduklarını da sözlerine ekledi.

Rektör Arıbaş, toplantıda sorulan bir soru üzerine, ASÜTBMYO atölyesinin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve gelecekte okulun da kampüse taşınması için alanın yeterli büyüklükte planlandığını söyledi. Ancak, mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bu planın kısa vadede gerçekleşmesinin zor olduğunu, ilerleyen süreçte şartların elverişli hale gelmesiyle bu taşınma planının uygulamaya konulabileceğini belirtti.

Toplantı, ASÜTBMYO Müdürü Öğretim Görevlisi Bektaş Ayık’ın yaptığı sunumun ardından, akademisyenlerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. ASÜ TBMYO, akademik ve sosyal alanlardaki başarılarıyla Aksaray’da dikkat çekmeye devam ediyor.


Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadelede Başarılı Operasyona İmza Attı

İl Genel Meclis Başkanları Aksaray’da Buluştu

Ihlara Cam Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı

Ak Partili 34 İlin İl Genel Meclis Başkanları Aksaray’da Buluştu

Aksaray Belediyesi Atık Yönetiminde Örnek Çalışmalara İmza Atıyor

Kuzeyboru Kadın Voleybol Takımı’ndan Aksaray Belediyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Sincan Belediyesi'nden Çiftçilere Buğday Tohumu Desteği

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.