- Bilimin Emrindeyiz, Üniversite Bize Güç Verir -
Toplantının açılışında konuşan Vali Aydoğdu, ASÜ’nün şehrin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurguladı. Aksaray’ın tarım, sanayi, kültür, turizm ve diğer alanlardaki potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi ve yapılan işlerde başarı sağlanabilmesi için ciddi bir eğitim altyapısına ihtiyaç olduğunu belirten Aydoğdu, “Çok güzel bir üniversitemiz var ve Sayın Rektörümüz de çok başarılı çalışmalar yapıyor. Hepimiz Aksaray için varız. Biz, -Üniversitemizle de birlikte- bir vücudun parçaları gibi ‘Birbirimize nasıl destek oluruz, Üniversitemizden nasıl istifade edebiliriz, Aksaray’a kısa, orta ve uzun vadede nasıl katkı sağlayabiliriz?’ gibi konuları konuşmak için bir araya geldik. Farklı birimlerde çalışıyor olabiliriz ama hedefleri ayrı olan kurumlar değiliz” dedi. ASÜ’nün Aksaray’ın katma değeri, bilgi birikimi ve dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizen Vali Hamza Aydoğdu, “Üniversitenin burada olması bizlere güç verir. ASÜ’nün bugün inanılmaz imkânları, teknolojiyle entegre bir altyapısı var. Bizim yapmamız gereken kültürde, eğitimde, ziraatta, tarımda, sanayide, teknolojide ASÜ’nün tüm imkânlarından faydalanmak. Artık bir alanda yetkin olmak yetmiyor; multidisipliner olmak gerekiyor. Bilginin değişim hızı saniyelere indi. Kendimizi değiştirip dönüştürmezsek ve gelen nesle uyum sağlayamazsak, zaman iki yıl sonra bizi kıyıya vurur. Biz, bilimin emrindeyiz. Üniversitede olan her şey bizimdir. Biz bunları alacağız ve eğitimde, tarımda, ticarette, Organize Sanayi Bölgesi’nde bilgiden istifade edeceğiz...” dedi. Aydoğdu, ortaya çıkan çalışmalara katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’e ve ekibine teşekkür etti.
- Valimizin Çizdiği Vizyonu Çok Değerli Buluyoruz -
ASÜ Rektörü Şahin de, toplantının açılışında kısa bir değerlendirmede bulundu. Hem Aksaray’da hem de ASÜ’de çok güzel gelişmeler olduğunu kaydeden Şahin, 27 Temmuz 2020’de alınan “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi”ne dikkat çekti. ASÜ’ye ilk geldikleri günden buyana hijyen konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şahin, kısaca belgenin hikayesini paylaştı ve şunları söyledi: “Hem imani, hem medeni bakımdan hijyeni hayatımızın merkezine koyarak işlerimizi yapıyoruz. Üniversitemizdeki tüm birimlerde temizliğin nasıl yapılması gerektiği konusunda bir düzen çalışması ortaya koyduk ve bunları uygulamaya başladık. Araya pandemi girdi ve bu süreçte hijyen hususu çok daha öne çıkmaya başladı. Bu arada TSE de, hijyen ve sanitasyon yönetimine ilişkin bir belge süreci başlattı. Rutin denetimlerin ardından Haziran Ayında biz belge için müracaatımızı yaptık. Temmuz ayında yetkililer bizi denetledi ve ASÜ, “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazandı. Türkiye’de bu belgeyi alan ilk devlet üniversitesiyiz.” Düzenlenen toplantının da son derece kıymetli olduğunu ve Vali Aydoğdu’nun çizdiği vizyonu çok değerli bulduklarını ifade eden Rektör Şahin, “Birlikte çalışan insanların eşgüdüm içinde ve aynı vizyonda hareket etmesi anlamlı işlerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Her fırsatta da söylediğimiz gibi ASÜ’nün sahip olduğu imkânlar şehrin hizmetindedir. Biz, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen her konuda çalışmaya, üretmeye, işlere katkı sunmaya hazırız” dedi.
Aksaray Belediyesi, ASÜ, Kamu Kurumları, Mesleki Birlik ve OSB temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, şehre dair üretilen çalışmalara Üniversite’nin sunabileceği katkılar değerlendirildi, katılımcılar görüş ve taleplerini aktardı.
9549,89%1,94
34,53% 0,17
36,00% -0,63
3009,75% 1,62
5006,70% 1,01
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.