ASÜ ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

ASÜ ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

HABER 17.09.2020 14:51:00
ASÜ ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık alanındaki tüm çalışmalara imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını, amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

 

Tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin oluşturduğu Aksaray Süt Üreticileri Platformu Rektör Şahin’i ziyaret etti ve süt numunelerinin ASÜ laboratuvarında analiz ettirilmesine ilişkin taleplerini iletti. ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Tarım Bakanlığı onaylı bir laboratuvar olduğunu ve hem Aksaray’a hem de havzada bulunan diğer illere hizmet verdiğini kaydeden Rektör Şahin, geçen yıl 8 bin analizin yapıldığını söyledi. Amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, bu noktada hizmet vermeye devam ediyoruz ve kapımız herkese açık. Bizim gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına hizmet verme yükümlülüğümüz var. Bize başvuran herkesle, belirlenen standartlar ölçüsünde çalışma yapmaya hazırız” dedi. Platform adına konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise sınıflandırılacak inek sütüne verilecek desteklerden faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlık onaylı laboratuvarı kullanılması gerektiğine dair bir tebliğ yayınlandığını anımsattı. Bu noktada süt numunelerini ASÜ’deki laboratuvarda analiz ettirmek istediklerini kaydeden Zengin, “Biz, üreticilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümüze taleplerimizi iletmek için bir görüşme yaptık, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile merkez ve ilçe tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin temsilcisi olan platform üyeleri de katıldı.

İYİ Parti Aksaray İl Teşkilatı, Konya Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Katıldı

AKSARAY’IN ULAŞIMINA NEFES ALDIRACAK DEV PROJE: YENİ ÇEVRE YOLUNDA HIZLA İLERLENİYOR

Aksaray’da Yeni Girişim: HM Çelik Kapı Sistemleri Hizmete Açıldı

İYİ Parti Aksaray Teşkilatından Polis Teşkilatına Anlamlı Ziyaret

ASÜ'de protokol ve görgü Kuralları Anlatıldı

Türkiye Şampiyonu Kayra Nil Çelikkkanat ASÜ’nün gururu oldu

BAŞKAN DİNÇER’DEN POLİS HAFTASI KAPSAMINDA ZİYARET

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.