ASÜ, DÜNYA SIRALAMASINDA 227 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün hem ulusal hem de uluslararası performansının giderek yükseldiğini, çeşitli kriterlere göre yapılan ölçümlerin ardından oluşturulan sıralamaların yükselişi somutlaş

HABER 10.08.2020 11:52:00
ASÜ, DÜNYA SIRALAMASINDA 227 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün hem ulusal hem de uluslararası performansının giderek yükseldiğini, çeşitli kriterlere göre yapılan ölçümlerin ardından oluşturulan sıralamaların yükselişi somutlaştırdığını söyledi.

 

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) Temmuz 2020 verileri açıklandı. Dünya genelinde 30 bin üniversitenin içerik, görünürlük, atıf ve benzeri kriterlere göre kıyaslandığı sıralamalarda ASÜ, 2 bin 531’inci basamakta yer aldı. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ilk 2 bin 500’de olan ASÜ, bir önceki sıralamasına göre 227 basamak birden yükseldi. Türkiye genelindeki 217 üniversite arasında ise ASÜ, devlet-özel, kuruluş yılı gibi belirleyici ayrımlar yapılmadan oluşturulan sıralamada 71’inci basamakta yer alıyor. ASÜ’yü hem bölgesinde hem ülke genelinde hem de dünya sathında saygın bir yükseköğretim kurumu haline getirmek adına samimi şekilde çalıştıklarını ifade eden ASÜ Rektörü Şahin, “İlgili sıralamalar akademik yayınlar, yayınların aldığı atıf, yayınların içerik zenginliği gibi bilimsel detaylar bazında değerlendiriliyor. Üniversitemiz her yıl özellikle dünya geneli sıralamalarında istikrarlı bir biçimde yükseliyor. 30 bin üniversitenin değerlendirildiği sıralamada ASÜ, ilk yüzde 10’luk dilimde yer alıyor. Bu son derece önemli ve anlamlı bir başarıdır. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, iç ve dış paydaşlarımız… Bu yükseliş herkesin samimi katkıları, performansları ve fedakârlıklarıyla şekil alıyor. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Rektör Şahin, başarıyı arttırmak adına imkânlar dâhilinde çalışmayı sürdüreceklerinin de altını çizdi.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.