ASÜ-KOP İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN PROJELER YERİNDE İNCELENDİ

ASÜ-KOP İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN PROJELER YERİNDE İNCELENDİ

HABER 26.03.2021 15:28:00
ASÜ-KOP İŞBİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLEN PROJELER YERİNDE İNCELENDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık sektörünün ülke açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu hususta yapılan çalışmalara üst düzeyde katkı sunmanın gayretinde olduklarını söyledi. 

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Rektör Şahin’i ziyaret etti. ASÜ-KOP işbirliğine ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyaretin ardından, yürütülen projeler yerinde incelendi. Bu kapsamda ilk olarak tamamlanma aşamasına gelen Embriyo Transferi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine geçen heyet, projenin şehir, bölge ve ülke açısından önemine dikkat çekti. Burada kısa bir açıklama yapan ASÜ Rektörü Şahin, tarım ve hayvancılık sektörünün stratejik önemine vurgu yaparak, “Merkezimiz gerek fiziki ve teknolojik donanımı gerekse bilimsel çalışmalara ve saha uygulamalarına katkısı ile son derece ehemmiyetli bir noktada duruyor. Uluslararası standartlarıyla üniversiteler arasında bir ilki temsil eden Merkezimiz, akademik çalışmaların yanı sıra, et ve süt verimi bakımından yüksek kalite hayvan ırklarının yetiştirilmesi amacına uygun biçimde faaliyet gösterecek. Bu durum, doğrudan ve dolaylı şekilde ülkemizin refahına da önemli katkılar sunacaktır” dedi. Merkez içerisinde sperma ve kök hücre laboratuvarları, depolar, sterilizasyon alanı, barınak, idari ve teknik personel çalışma odaları gibi donatılar yer alıyor. Buradaki incelemelerin ardından heyet, Aksaray Üniversitesi KOP Spor Kütüphanesi’ni yerinde gördü. Sporun teşvik edilmesi, spor ve olimpiyat tarihinin öğrenilmesi, sertifikalı eğitimlerin verilmesi ve spor okur-yazarlığının artırılması konusundaki faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kurulan Kütüphane, ASÜ’nün spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarının da somut bir çıktısı olarak dikkat çekiyor. 

Ziyaretleri ve projelere sağladıkları katkılar münasebetiyle KOP heyetine teşekkür eden ASÜ Rektörü, bir süre önce göreve başlayan Başkan Mahmut Sami Şahin’e de başarı dileklerini iletti. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.