ASÜ ISO 9001 KALİTE STANDARTLARINA SAHİP 14 ÜNİVERSİTE ARASINDA

9.08.2018 10:07:38
ASÜ ISO 9001 KALİTE STANDARTLARINA SAHİP 14 ÜNİVERSİTE ARASINDA

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ?nün Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesine sahip bir Üniversite olduğunu söyledi.

TSE?nin, 65 başvuru arasından 51?ini kabul ettiğini ve bunlardan 9?u devlet, 5?i, vakıf 14?üne de tüm Üniversiteyi kapsayacak nitelikte belge düzenlediğini ifade eden Şahin, ASÜ?nün 9 devlet üniversitesi arasında yer aldığını belirtti. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi?nin, pek çok kuruluşun uygulamaya koyduğu ve kurumsallaşmada büyük önem arz eden ürün ve hizmet esaslı bir standart olması itibariyle önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Şahin, ?Kurumların bu belgeyi alabilmesi için kalite yönetim sistemi hedef ve politikalarını tanımlaması ve işleri de tanımlandığı şekilde yürütmesi gerekiyor. Üniversitemiz gerekli tüm şartları sağlamış ve bu durum, yapılan denetimlerle de belirlenmiştir. Kuruma olan güven bakımından da önem arz eden ISO 9001 Kalite Belgesi, uluslararası bir standart haline gelmiştir. İlgili belgenin alınmasında emeği olan ve çalışmalarıyla sürece katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz? dedi.

Türk Standartları Enstitüsü TS EN ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistem Standardı için bugüne kadar toplam 65 adet başvuru oldu. TSE, 14?ü tüm üniversiteyi kapsayacak şekilde ve fakülte, yüksekokul, hastane gibi toplam 51 akademik birime bu belgeyi verdi. ASÜ tüm Üniversiteyi kapsayacak şekilde düzenlenen belgeye sahip 14 Üniversite arasında yer alıyo

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.