ASKIDA HERŞEY İNSANIMIZ İÇİN, ŞİMDİ ANLAM KAZANIYOR

HABER 20.07.2020 22:40:00
ASKIDA HERŞEY İNSANIMIZ İÇİN, ŞİMDİ ANLAM KAZANIYOR

Bir ara "ASKIDA EKMEK" uygulaması vardı o projeyi dönemin Valisinin eşi yürütünce tüm fırınlarda bir ekmek almaya gelen kişi Birtane de askıdaki sepete koyarak maddi durumu yerinde olmayanların ihtiyacını gideriyordu. Aslında 5 kişilik aileye giren para olmadığında 10 ekmek o yuvanın sofrasının balı, şekeri  lezzeti oluyordu   o günler biz yaşanan hikayeleri dinlediğimizde yüreklerimiz sızlamıştı.

Daha sonra "ASKIDA ELBİSE" uygulamasıyla memleketin tek bayan muhtarı Şaduman Singin Hanımefendi gücünün yettiğince yürütmeye çalıştı yüzlerce ihtiyaç sahibi  aile çoluk cocuğunu giydirdi.

ASKIDA UYGULAMASI bu sefer sosyal belediyecilik örneği gösteren Aksaray Belediyesinden geliyor. Ancak bu sefer gerçekten bir ihtiyaç giderilecek.
 Semtlerde Her hafta  pazar kurulduğunda binlerce insan gelir  haftalık sebze meyve yada varsa bastacıların açtığı sergide elbise alır ve giderler. Pazar bitiminde geriye döküntü meyvalar ve sebzeler kalır ancak asıl vicdan sızlatan gerçeğimiz orada başlar belki onlarca maddi imkanı olmayan ve evine meyve sebze alamayan insanlar işte o pazar yerinde kalanları topluyorlar memleketin insanı bu ve onurundan kimseye durumunu anlatamayan bizim insanımız için şimdi Aksaray Belediyesi çözüm üretmek için kolları sıvadı.

Semt pazarı yerlerine yaptırılan " ASKIDA SEPET " tereklerine. Alış veriş yapan insanımız dilediği sebze yada meyva koyacak buradan gerçek ihtiyaç sahipleri gelerek kendine yetecekadarını kimseyesoradan alıp evine götürebilecek. Bu uygulama mutlaka tutacaktır "ASKIDA" uygulamasına belediyemizin el atması sürdürebilir olması açısından çok önemli Başkan Evren Dinçer genç olmasına rağmen tecrübelerin sesine kulak veriyor olması büyük şanstır dilerim Eşi Hanımefendi fırınlarda unutulan Askıda Ekmek uygulamasına  himaye ederde halkın gönlünde yer eder, hem birçok kadin sivil toplum cemiyetlerine önderlik ederek bu tarz farkındalıkları yaparak sosyal devlet geleneğimizi yaşatırlar. Ben buradan Pazar yerlerinden toplamayı mecburiyet hisseden insanlarımıza değer veren Evren Dinçer Beyefendiyi kutlayarak tüm kamuoyunu desteklemeye çağırıyorum.

Yeni Valimizin "ASKIDA" planları olursada devlet şefkatiyle babalık yapmış olur (yorum; Abdulkadir Ay)


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.