AŞIRI YAĞIŞLARA RAĞMEN ALTYAPIDA SORUN YAŞANMADI

YENİLENEN ALTYAPI YOĞUN YAĞMUR YAĞIŞLARINDAN BAŞARIYLA GEÇTİ

HABER 12.04.2023 13:52:00
AŞIRI YAĞIŞLARA RAĞMEN ALTYAPIDA SORUN YAŞANMADI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’METREKAREYE 12,6 MM YAĞIŞ DÜŞTÜ YENİLENEN ALTYAPI SAYESİNDE SU BİRİKİNTİLERİ OLUŞMADI’’


Aksaray’da son günlerde etkili olan şiddetli yağışlarda sağlam altyapı sayesinde kent genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Dün akşam saatlerinde etkili olan ve kısa süre içerisinde metrekareye düşen ortalama 12 mm yağışa rağmen ana arter ve caddelerde vatandaşları olumsuz etkileyecek su birikintileri oluşmadı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile kent genelinde başlatılan altyapı seferberliğinin olumlu sonuçları gözler önüne serildi.

Aksaray Belediyesi’nin son 4 yılda yaptığı altyapı atağı ile 180 kilometre içme suyu, 80 kilometre asbest ,39 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre yağmur suyu hattı yapılmıştı. Genellikle ana arterlerde zorlu trafik şartlarına rağmen yapılan altyapı çalışmaları ile su kesintilerinin, kayıp kaçakların, su birikintilerinin, taşkınların ve tıkanıklıklar sebebi ile şehre yakışmayacak görüntülerin önüne geçilmiş olundu. Şehir genelinde yağışların ardından vatandaşlardan gelen şikayetler yüzde 70 oranında azaldı.

Yağışlardan kaynaklı olumsuzlukların önüne yenilenen altyapı ile geçildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ “Altyapı, bir şehrin olmazsa olmazlarından biridir. Şehrimizin sağlıklı ve güvenli altyapıya kavuşması için gece gündüz demeden gayretle çalışmalar yürüttük. Altyapıda yaptığımız yenileme çalışmaları ile hedeflerimize büyük oranda yaklaştık.  Şehrimizin birçok noktasında yürüttüğümüz çalışmalarda kentin ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Altyapıya ciddi oranlarda kaynak ayırdık ve yatırımlarımızı bu minvalde sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarımızın önemi son günlerde daha çok açığa çıktı” şeklinde konuştu.
 
 


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.