AŞIRI SICAKLARDA CAN DOSTLAR UNUTULMADI

SOKAK HAYVANLARININ TÜKETMESİ İÇİN BOL MİKTARDA SU VE MAMA BIRAKILDI

HABER 18.08.2023 14:19:00
AŞIRI SICAKLARDA CAN DOSTLAR UNUTULMADI

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kentsel ekosistemimizin ayrılmaz bir parçası olan sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor.
Kuşların, sokak köpeklerinin ve kedilerin su bulmakta zorlandığını yaz döneminde Şehrin birçok noktasına Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından sokak hayvanlarının tüketmesi için bol miktarda su ve mama bırakıldı.

Bırakılan su ve mama kapları belediye ekipleri tarafından belirli periyotlarda takip ediliyor ve biten mama ve sulara yenileri ilave diliyor.
Sokak hayvanlarında aşırı sıcaklardan kaynaklı Sıcak çarpması, dehidrasyon, (sıvı kaybı) sıcak bitkinliği gibi rahatsızlıklarda ortaya çıkabiliyor.
Hayvan haklarını korumak noktasında her türlü çalışmayı yürüten Aksaray Belediyesi, Yaşamını sokakta sürdüremeyecek hayvanları ise Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götürerek belediye veteriner hekimliği tarafından tedavi edildikten sonra yeni yuvaları olan hayvan barınağında gözetim altına alınıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi. “Hava sıcaklıklarının artmasıyla sokakta yaşayan canlılar su bulmakta zorlanıyor. Sokak hayvanlarını bu olumsuz şartlardan kurtarmak için ilimiz genelindeki park ve bahçelere hayvanların su ve yiyecek ihtiyacını karşılamaya yönelik suluk ve mama kabı yerleştirildik.
Ekiplerimiz dışarıda yaşayan hayvanların bunaltıcı yaz günlerinde su ve yiyecek ihtiyacını karşılamak için parklara yerleştirilen kaplar her gün birkaç defa dolduruluyor.
Son yılların en sıcak yaz dönemini yaşadığımız bu günlerde sokak hayvanlarımız için hemşerilerimizde evlerinin önüne bir kap su koyarak can dostlarımıza destek olabilirler” dedi
Hayvan dostu belediyecilik örneği sergileyerek sokak hayvanları için yılın her döneminde çalışmalarını sürdüren Aksaray Belediyesinin samimi gayretleri hayvan severler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.


Anahtar Kelimeler: AŞIRI SICAKLARDA DOSTLAR UNUTULMADI

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.