Asgari Ücretli Çalışanlar Kömür Yardımından Faydalanmak İstiyor

21.10.2018 11:09:18
Asgari Ücretli Çalışanlar Kömür Yardımından Faydalanmak İstiyor

Devletimiz maddi yetersizliği olan vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına yardımlarını hiçbir zaman sakınmamıştır. Devletimiz tarafından kış aylarına girmiş olduğumuz şu zamanlarda da verilmekte olan yardımlardan bir tanesi de yakacak yardımı yani odun kömür yardımıdır. Bu yardım kış aylarında insanların soğuklardan korunması, evlerinde sıcak bir biçimde oturmalarını sağlamak için verilmektedir.

Aksaray ilimizde Asgari ücretle çalışarak geçimini sağlayan bir çok vatandaşımız,gelir yetersizliği nedeniyle odun ve kömür alamadığını,odun kömür yardımı için İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaptıklarını ama bu yardımdan yararlanamadıklarını ifade ederek´Bürokrasinin azaltılarak,gerektiğinde inisiyatif kullanılarak,durumlarının masa başında değil,yerinde görülmesi gerektiğini´söylediler.

Aksaray´da Asgari ücretle çalışarak geçimini sağlayan bir çok vatandaş Haber Merkezimizle irtibata geçerek yaşadıkları mağduriyeti gündeme taşıdılar.

Vatandaşlar´Bizler 1.603 TL  asgari ücretli çalışan işçiler olarak kömür yardımından faydalanmak istiyoruz.Asgari ücretle geçinmek neredeyse imkansız.Diğer ihtiyaçlarımızı karşılarken,odun ve kömür almaya maddi durumumuz yetmiyor.Odun ve kömür yardımı için İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapıyoruz ama red cevabı alıyoruz.Bizler dilenmiyoruz,devletimizin bizlere sunduğu bu yardımdan faydalanmak istiyoruz.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin masa başında değil,sahaya çıkarak,evlerimize ziyarete gelip durumumuzu yerinde görmelerini istiyoruz.´dediler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN "BÜROKRASİYİ AZALTIN "GENELGESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin öncelikli hedeflerinden olduğunu vurgulamıştı. Erdoğan,Kamu hizmetlerinde hantallığa neden olan hususların ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekerek yaptığı açıklamada: "Milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekmektedir. Bu itibarla kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek." Cumhurbaşkanı Erdoğan genelgede, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacağını belirtti.

Kaynak//http://aksarayhaber68.com

Hürriyet Mahallesi'nde İş Yerinde Yangın Paniği

Aksaray'da 15 Temmuz Anma Programı: Şehitler Dualarla Yâd Edildi

VALİMİZ SAYIN MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Anahtar Parti Aksaray İl Başkanlığı’ndan Sert Açıklama

ZİNCİRLİ MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Hamza Aktürk'ten Basın Mensuplarına Gündem Değerlendirmesi

BAŞKAN DİNÇER’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10121,52%-1,02
  • DOLAR

    40,24% 0,11
  • EURO

    46,86% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4339,18% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6880,30% -0,39

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.