ASELSAN’dan denizlere 'Engin' yetenek

ASELSAN’dan denizlere 'Engin' yetenek

GÜNDEM 6.08.2023 18:29:06
ASELSAN’dan denizlere

Deniz Kuvvetleri’ne üç metreden daha iyi menzil çözünürlüğü ve elektronik karıştırmaya karşı tedbir yeteneği kazandıracak olan Engin Deniz Gözetleme Radarı (DGR) Projesi başlatıldı.

ANKARA (İGFA) - Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında Deniz Kuvvetleri’ne üç metreden daha iyi menzil çözünürlüğü ve elektronik karıştırmaya karşı tedbir yeteneği kazandıracak olan Engin Deniz Gözetleme Radarı (DGR) Projesi başlatıldı.

Bu kapsamda 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023 kapsamında SSB EHRS ile ASELSAN arasında Engin Deniz Gözetleme  Radarı İmza Töreni gerçekleştirildi.

Törene Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ile ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkul katıldı. SSB Başkanı Prof. Dr. Görgün, milli imkanlarla yürütülecek ve Türkiye’ye büyük yetenek kazandıracak projenin hayırlı olmasını diledi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, projeyle su üstü hedeflerin tespit ve takibi, dost-düşman ayrımının yapılması, tehdit olabilecek radar sistemlerinin yön ve konum bilgilerinin belirlenmesi mümkün olacağını ve komuta kontrol merkezlerine bilgi aktarımı yapılabileceğini kaydetti. Projenin başlangıç aşamasında, bir adet prototip sistem ve bir adet seri üretim sistem tedariki gerçekleşeceğini söyleyen Akyol, "15’ten fazla yerli alt yüklenici bugüne kadar yurt dışından tedarik edilen radar sistemlerini milli imkanlarla geliştirecek" dedi.

Anahtar Kelimeler: aselsan’dan denizlere 'engin' yetenek

MİLLETVEKİLİ ALTINSOY VATANDAŞLARLA BULUŞTU, BELEDİYE BAŞKANINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

MAMASIN BARAJI’NDA SULAR HIZLA ÇEKİLİYOR

AKSARAY’DA ŞEHİR, SOKAK VE DOĞA HAYATI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLAND

Aksaray'da Virajı Alamayan Kadın Sürücü Kanala Uçtu

Aksaray’da Metruk Evde Yangın

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

  • BIST 100

    11250,77%1,04
  • DOLAR

    40,94% 0,02
  • EURO

    47,80% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4392,39% -0,32
  • Ç. ALTIN

    7064,06% -0,14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.