ASBEST BORULARIN DEĞİŞİMİ YENİ YILDA DA DEVAM EDİYOR

HABER 3.01.2020 13:29:00
ASBEST BORULARIN DEĞİŞİMİ YENİ YILDA DA DEVAM EDİYOR

ASBEST BORULARIN DEĞİŞİMİ YENİ YILDA DA DEVAM EDİYOR

 

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu hizmeti sunabilmek için eskimiş asbest boruları, yeni nesil Polietilen borularla değiştirmeye devam ediyor.

Ömrünü tamamlamış asbest boruların değişimi şehrin birçok noktasında kısmi olarak yapılıyor. Kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunmak için mevcut bulunan eski asbest boruları daha sağlıklı ve kaliteli Polietilen borularla değiştiriliyor.

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz günlerde birçok mahallede asbest boruların yerine Polietilen borularla yenilemişti. Yapılan bu değişikliler ile su kesintilerinin önüne geçilmiş oldu. Yapılan değişiklilerden olumlu netice alan Aksaray Belediyesi yetkilileri kent genelinde yaklaşık 20 bin metre asbest boruyu değiştirmeyi hedefliyor.

Aksaray Belediyesi ekiplerinin yeni yılda asbest boruları Polietilen borularla değiştirilmesi planladığı mahalleler şöyle;

Çerdiğin, Şeyhhamit, Şifahane ve Zafer mahallelerinde toplam 5.894 metre

Bahçeli, Kurtuluş, Laleli Mahallelerinde 3850 metre

Nakkaş, Küçük Bölcek, Hasas ve Çiftlik Mahallelerinde toplam 5.400 metre

Büyük Bölcek, Pamucak ve Şifahane Mahallelerinde toplamda 3.726 metre asbest boru yerine daha uzun ömürlü ve dayanıklı olan Polietilen borularla değiştirmesi planlanıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; ‘’Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunabilmek için eskimiş boruları değiştiriyoruz. Şehrimize daha kaliteli hizmet edebilmek adına tüm personellerimizle gece gündüz çalışıyoruz.’’

 

 

 

 

 

 

 

Aksaray'da küçükbaş hayvancılık üreticilerine büyük bir destek geliyor

Aksaray’da Gece Yarısı Parkta Bıçaklı Kavga

Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilikte Örnek

ASÜ İletişim Fakültesinde 2025-2026 Bahar Dönemi akademik açılışı yapıldı

İYİ Parti Aksaray İl Başkanlığı, 4. Olağan Kongre’nin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Şehrimizin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yerinde tanıtıldı

BAŞKAN DİNÇER, UCLG-MEWA SOSYAL İÇERME KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.