Ankara'daki Mardinliler dernekleşti

Ankara'daki Mardinliler dernekleşti

GÜNDEM 25.02.2021 12:05:19
Ankara

MARDİN (İGFA) - Ankara'da yaşayan Mardinliler, eğitimci yazar Mehmet Yıldız'ın kurucu başkanlığında Alternatif ve Çözüm Derneği çatısı altında bir araya geldi. Başta Mardin ve tüm ilçeleri olmak üzere Doğu ve Güneydoğuluların ikinci adresi olacak derneğin kurucu yönetimi Ortaköy'den Mehmet Bağış, Derik ilçesinden Mehmet Nuh Erkan, Kızıltepe'den Deham İçten ve üniversite öğrenicisi Merve Yıldız'dan oluştu.  

Alternatif ve Çözüm Derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Kızılay'daki genel merkez binasında her ayın Cumartesi günü saat 10:00 ile 19:00 arasında Ankara'daki hemşerileriyle dayanışma ve tanışma gününde buluşacaklarını söyledi. Mardin'in ve ilçelerinin yöresel ürünlerini Ankara'da tanıtacaklarını belirten Başkan Yıldız, "Tandır Ekmeği, Mardin Pekmezi, Midyat Acuru ve Bulguru ile peynir başta olmak üzere sucuğumuzu ve diğer ürünlerimizi bundan sonra daha merkezi yerde ulaştırma ve tanıtma imkanı bulacağız” dedi.

Basın Yayın ve Tanıtma Sorumlusu Mehmet Bağış, Ankara'da bürokraside Mardin'in ve tüm ilçelerinin sorunlarını dile getirmek ve Mardin için neler 'yapabiliriz'i tartışmak için bir araya geldiklerini kaydederken,  Üniversite Sorumlusu Merve Yıldız ise, Ankara’ya üniversite okumaya gelen öğrencilerimizin burs, barınma ve eşya sorunlarıyla da yakından ilgileneceklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: ankara'daki mardinliler dernekleşti

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.