Altınkayalı hemşehrilerimiz elinde Fenerle Adalet arıyor

HABER 11.06.2020 20:20:00
Altınkayalı hemşehrilerimiz elinde Fenerle Adalet arıyor

Bugün Altınkaya Köyündeyiz. Altınkaya Köyünde Filmleri aratmayan olaylar yaşanıyor.

Köyümüzde uzun zamandır devam eden hırsızlık olayları yaşanıyor. Vatandaşlarımızın evine girilip hırsızlık yapılıyor, vatandaşlarımızın saman balyaları yakılıyor, bu konu köyümüzün muhtarı tarafından yargıya intikal ediliyor gene yargıya intikal ettikten sonra herhangi bir tutuklama olmuyor, bu arkadaşlarımız beraat ediyor. Bu sürede köydeki hırsızlık olayları gene yapılmaya devam ediyor. Muhtarımız bu konuyu bir üst mahkemeye taşındıktan sonra da asıl olaylar bundan sonra başlıyor ve muhtarımızın aracı yakılarak kundaklama yapılıyor. Yine olaydan bir gün sonra bugün açıklama yaptığımız köyün fidanlığı yakılıyor ya da yangın çıkıyor. Bununla ilgili de bir gelişme olmuyor. Muhtarımız aracın yakılması konusunda topladığı delilerle şüphelilere suç duyurusunda bulunuyor fakat suç duyurusundan sonra da bu arkadaşlarımız ifadesi alınıp serbest bırakılıyor. Altınkayalı hemşerilerimiz tedirgin durumdalar, konuşmaktan çekinir durumdalar. Hangimizin evi yakılacak, çoluğumuzun çocuğumuzun başına bir şey mi gelecek endişesiyle bugün sıkıntılı bir durumdalar.

 

Altınkayalı hemşehrilerimiz elinde Fenerle Adalet arıyor, Altınkayalı hemşerilerimiz hukuk arıyor, Altınkayalı hemşerilerimiz onlara sahip çıkacak bir devlet mekanizması arıyor ve şu ana kadar hemşerilerimizin sıkıntısını, mağduriyetini, korkularını ortadan kaldıracak herhangi bir gelişme maalesef yaşanmış değil. Bu yaşadığımız olaylar, hukuk sistemimizi sağından solundan çekerek, içini boşaltarak, hırsızları elini kolunu sallaya sallaya gezdirip ama iki tweet atanları tutuklatan bir hukuk sisteminin bu ülkeyi ne hale getirdiğini de bu güzide köyümüzden tüm ülkemize seslenerek söylüyorum. Bugünkü Altınkayalılarımızın yaşadığı hukuk sistemi ile oynayanların eseridir. Maalesef tedbir amaçlı tutuklama tam da burada uygulanacakken uygulanmamıştır. Araba yakanlar bir gün sonra fidanlığı yakanlar bundan sonra ne yapacaktır bunu bilemiyoruz. Tedbirin burada uygulanması lazım ve derhal bunu yapanların tutuklanmasını hukuk sisteminden talep ediyoruz. Burada kolluk kuvvetlerimiz, Jandarma görevini yapıyor, kendilerince köylerimizin sıkıntısını gidermeye çalışıyor. Görevini yapan Jandarmamıza teşekkür ediyoruz, Alay komutanımıza teşekkür ediyoruz ve burdaki önlemlerin daha da artırılmasını ve devriye nöbetlerin artırılmasını talep ediyoruz. Tüm devlet yetkililerinden, muhtarımız bu konuda arabası yakılmadan önce hırsızlık olayları konusunda Sayın Valimize varana kadar bu konuyu intikal ettirilmiştir ama Sayın Muhtarımıza bir dönüşte yapılmamıştır. Muhtarımız bir grup köyümüzle burada bir hukuk mücadelesi veriyor. Her birimizin muhtarımızın yanında olması lazım. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ve örgütleri olarak bu konunun takipçisi olacağız, sonuna kadar Altınkayalı hemşerilerimizin yanında olacağız. Bu konu hangi noktalara varacaksa varsın biz bu konunun peşini bırakmayacağız, yetkililere sesleniyoruz köylümüze sahip çıkalım, onları 3-5 çetenin baskısına teslim etmeyelim, onların her daim yanında olalım. Biz bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapacağız. Hukuki destek olarak bizden ne isteniyorsa üzerimize düşen ne varsa Partili avukatlarımız kanalıyla da bu hukuki desteği sağlayacağız. Hem muhtarımıza hem Altınkayalı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyoruz. Umarım bu olaylar bir daha tekrarlanmaz. Umarım Köyü bu korkuya teslim edenler biran önce adalete teslim olur. Umarım hakimlerimiz, savcılarımız görevini en iyi şekilde yapar ve devlet yetkililerimizde, Sayın valimizin de ve yeni gelecek Valimizin de gelip burada Altınkayaları dinleyip burada yaşananları görüp ve bir an önce de bu adımların atılması lazım diyorum. Muhtarım şahsında tüm köylerimize Geçmiş olsun diyorum.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.