ALT YAPI ŞEHRİN GELECEĞİDİR

Aksaray Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yağmur suyu hatlarına ızgaralar yerleştirmeye devam ediyor.

HABER 2.02.2021 19:20:00
ALT YAPI ŞEHRİN GELECEĞİDİR

Göreve geldiği günden bu yana şehrin alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmalar başlatan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Belediye ekiplerine olası bir yağışın olması durumunda su birikintilerinden vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için gerekli çalışmanın yapılması talimatını verdi.

Başkan Dinçer’in talimatları doğrultusunda şehrin birçok noktasında yeni yağmur suyu şebeke hattı yapan Belediye ekipleri geçtiğimiz günlerde de Ereğli Kapı Mahallesinde bulunan 1466 numaralı sokaktan geçen yağmur suyu şebeke hattına ızgaralar yerleştirdi. Yerleştirilen ızgaralarla olası bir su taşkınının veya su birikintilerinin oluşmasının önüne geçilmiş oldu.

Vatandaşlara daha nezih ve konforlu ortamlar sunabilmek adına altyapı alanında Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz sezonda toplam 100 Bin metre kanalizasyon çalışması yaptı. Yapılan kanalizasyon çalışmalarının bir kısmı Belediye ekiplerince yapılırken bir kısmı ise Aksaray Belediyesi kontrolünde yüklenici firmalar tarafından yapıldı.

Şehir genelinde devam eden altyapı çalışmaları kapsamında vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli bir içme suyu hizmeti sunabilme adına ömrünü tamamlamış sağlıksız asbest borular yerine uzun ömürlü yeni nesil polietilen borularla değiştirildi. 48 mahallede toplam 17 Bin 819 metre asbest boru iptal edilerek yerine polietilen boru döşendi.

Aksaray Belediyesi ekipleri, yağışlar sonrası oluşabilecek su birikintilerinin önüne geçmek ve su baskınlarında vatandaşların etkilenmemesi için bu sezonda 7 Bin 500 Metre uzunluğunda yağmur suyu hattını yaparak su birikintilerinin kolay deşarj edilmesi için imkânı sağladı.
Bölgede bulunan vatandaşlar Mahallelerinde yapılan yağmur suyu şebeke hattı sayesinde yağmur sularının birikmediğini ve herhangi bir olumsuzluk oluşturmadığını belirterek Belediye Başkanı Evren Dinçer’e teşekkür ettiler.

Şehir genelinde yapılan alt yapı yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, alt yapının şehrin geleceği ile ilgili olduğunu belirterek, 50 yıl sonra da kullanılabilecek kalitede alt yapı yatırımlarının Aksaray’a kazandırıldığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: ŞEHRİN GELECEĞİDİR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.