AKSÜTBİR Başkanı Esad Zengin, den açıklama

AKSÜTBİR Başkanı Esad Zengin, den açıklama

HABER 15.07.2021 01:05:00
AKSÜTBİR Başkanı Esad Zengin, den açıklama

Aksaray süt üreticileri birliği başkanı Esad zengin süt konseyine ve Aksaray süt üreticileri birliğinin çalışmalarını değerlendirmek üzere Aksaray basını ile bir araya geldi AKSÜTBİR dernek  başkanı Esad zengin açıklamasında ıslah etme yetkisinin üreticiye verilmesi gerektiğini söyledi. 
AKSÜTBİR Başkanı Esad Zengin açıklamasında süt konseyi, üreticiler olarak bizlerin taleplerini karşılamadı, bunlar karşılanmayınca ben üreticileri mi beklentisini karşılamıyor, gerekçesiyle konseyden istifa ettim ancak istifam genel başkan tarafından kabul edilmedi ve bunun karşılığında 1 Eylül'de seçim kararı alındı.S
Süt fiyatlarının bugünkü oluşumunda üreticilerimizin eline soğuk sütlerde 3 lira 20 kuruş sıcak sütlerde 2 lira 95 kuruşa kadar kazanabilmesi gerekiyor.Bunun için ben gerekli bilgilendirme yaptım”dedi.
AKSÜTBİR  başkanı Zengin süt fiyatları ile konsey çalışmaları ve hayvancılıkta olması gereken faaliyetlerde, şahsım adına süt Birliği üyelerinin tamamını düzenli olarak bilgilendirdim.Diğer illerimizdede iletişim halindeyiz, ancak sadece bizim illerrimiz  ile mevcut olmayan bir çok ilimiz var çeşitli kooperatif ve birliklerde de üyeler mevcut.édedi.
Süt konseyinden, süt üreticilerin taleplerine cevap bulamadığı gereköesiyle istifa eden, ancak istifası jabul edilmeyen AKSÜTBİR başkanı Esat Zengin,” özellikle son konsey çalışmalarından bahsedeceğim konseyi çalışmalarını çok ciddi anlamda 2 aydır yoğunluk vermemize rağmen istediğimiz sonuç alamadık süt fiyatları üreticilerin beklentisinin altında kaldı konseyde üretici sanayici bakanlık gibi çeşitli kurumlarda 12 kişi ile toplandık konseyde bulunan sanayiciler ile konsey ve sonuç alamadığını zaman gıda komitesi ne sevk ediliyor.
Gıda komitesinde alınan kararda tartışılmadan onaylanıyor ancak bizim süt Birliği olarak bütün taleplerimiz 1 kilo süt ile 1 kilo 300 gram yem alınması idi eğer bu fiyat alınmaz ise süt üreticilerinin sürdürülebilir olamayacağını,söyledik, fakat sonuçta istediğimiz gibi çıkmadı fiyatlar düzenlenirken karşı tarafın da kendince haklı yanları var gıda tüketiminin yükseltme mek için onların da bazı izlediği yollar var pandemi döneminde uygulanması gereken kurallar vardı yapılan süt konseyinde üreticiler olarak bizler talepleri karşılık bulamayınca ben üreticilerin beklentisi karşılanmıyor gerekçesiyle konseyden istifa ettim.
Konseye istifamı sundum ancak istifa mı genel başkan tarafından reddedildi ve 1 Eylül'de seçim kararı alındı”şeklinde konuştu.
Aksüt bir başkanı Esat Zengin konuşmasının devamında Birlik faaliyetlerinden bahsederek üreticinin en büyük sorunlarından olan sunni tohumdan bahsederek ıslah ve suni tohumlama yetkisinin üreticiye verilmesi gerektiğini belirtti. Zengin hayvancılıkta eksiklerimizi gidermeniz gerekiyor bana göre hayvancılıkla üç temel eksiğimiz bulunuyor birinci eksik ıslah ikinci eksiklik yem konusu 3. Eksiklik ise devlet politikasını da süt ve yem kalitesini kanunlaşması dır burada ıslah edildi dediğimiz yer ve sütün fiyatının düşüklüğünde daha önemli bir sonuç çıkıyor ıslah faaliyetleri suni tohumlama olarak da biliniyor süt inekçiliğinde suni tohumlama üreticinin kendisinde olmadığı sürece hiçbir şekilde ıslah yapılmaz hayvancılıkta sürdürülebilir bir nesil elde edilemez ve kayıtlar istenildiği şekilde olma neden de baktığınızda Avrupa ülkelerinin tamamı suni tohumlama üretici yapıyor.
Eğer bu yetki üreticinin kendisinde olsa işletmesinde hayvanları hangi an ihtiyar etti var ise onu takip eder ve tohumlaması ne yapar ayrıca işletmede nasıl bir ırkı elde edeceğini nasıl bir hayvan geliştireceğini hesaplayarak ona göre tohumlarını alır masraf yüzde yetmiş beş eksilmiş olur ve dört dörtlük bir sistem olur ancak yapılamıyor.
Ben konu ile ilgili cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım mektuba gelen cevapta mevzuat kapsamında Türkiye'de üretimi bu şekilde yapılmaktadır şeklinde bir cevap geldi ve biz üreticiler çok üzdü üreticilerimiz de duyarsız kalıyor üreticilerimizin duyarsızlığı iki konuda oluyor birincisi arabamızı çıkardık pazarda satıyoruz ve çok farklı fiyatlı yeri satın alıyoruz hiçbir üreticiyi yemini öğreteyim diye çaba göstermiyor ,birçok bilgilendirme yapmamıza rağmen ıslahın ne olduğunu nasıl talep edilmesi gerektiğini üretici bilmiyor.


Anahtar Kelimeler: AKSÜTBİR Başkanı Zengin açıklama

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 19 MAYIS MESAJI

TOBB 80. GENEL KURULUNDA ATSO BAŞKANI KOÇAŞ’A HİZMET ŞEREF BELGESİ VE PLAKETİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

TAPDUK EMRE KİTAP KONAĞI SINAV KAYGISI VE YÖNETİMİ KONULU SÖYLEŞİ PROGRAMINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

SAMSUNG, KİA VE HYUNDAİ’NİN ÜRETİM MERKEZİ HWASEONG İLE AKSARAY ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI

IHLARA VADİSİ CAM TERAS VE KAFETERYA PROJESİNDE PEYZAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

200 YIILIK OSMANLI DÖNEMİ ESERİ KARASU KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLEREK AKSARAY KÜLTÜR MİRASINA KAZANDIRILIYOR

AKSARAY BELEDİYESPOR U – 15 TAKIMI KÜÇÜK KIZLAR TÜRKİYE HENTBOL ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE 2. OLDU

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.