Aksaraylı İş İnsanları İhracatta Yakaladığı İvmeyi Devam Ettiriyor

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ “İHRACATTA AKSARAY HER AY REKOR KIRIYOR”

HABER 4.03.2022 13:18:00
Aksaraylı İş İnsanları İhracatta Yakaladığı İvmeyi Devam Ettiriyor

Aksaray’ın 2021 yılında ihracatta kırdığı rekoru, 2022 yılının ocak ayında da devam ederken, geleneği bozmayan şehrimiz ihracat rakamlarında rekoru şubat ayına da taşıyarak yeni bir rekor daha kırıldı. 
Konuya ilişkin olarak açıklama yapan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da “Türkiye İhracatçılar Meclisi şubat ayı toplantısında açıklanan ihracat rakamlarına göre ilimiz Aksaray’da gerçekleşen mal ve hizmet ihracatı bir önceki şubat ayına göre %105 artarak 16.1 Milyon Dolar olmuş ve Cumhuriyet tarihinde en fazla ihracat yapılan şubat ayı olarak bir rekor olarak yerini almıştır. 
Dünyada ve özellikle bölgemizdeki siyasi ve askeri gerilimin ticaret üzerindeki olumsuz etkilerine rağmen hemen hemen her ay gerçekleştirdiği rekor ihracatlar ile ilimiz Aksaray adeta yakaladığı artan ihracat ivmesini bırakmıyor. Şubat ayında en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Bulgaristan, Hindistan ve Mısır olurken, en çok ihracat edilen ürünler makine ve aksamları, su ürünleri ve hayvansal mamuller, demir ve demir dışı metaller şeklindedir. Geçen senenin şubat ayına göre ise başta Birleşik Krallık olmak üzere Kolombiya ve Gürcistan’a oran olarak artan bir ihracatın olduğu görülmektedir. 
İlimiz Aksaray’dan dünyanın hemen hemen her ülkesine her türlü ürün ve hizmet ihracatı gerçekleşiyor. Yatırımcılar için cazibe merkezi olan ilimiz ihracat, istihdam ve katma değer üçgeninde her geçen gün ticaret hacmi büyüyen bir marka şehirdir.  Son olarak, her zaman Aksaraylı ihracatçı firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz ”Dedi.


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.