AKSARAYLI GENÇLER TEKNOFEST’TE YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEK

AKSARAYLI GENÇLER TEKNOFEST’TE YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEK

HABER 14.01.2021 14:12:00
AKSARAYLI GENÇLER TEKNOFEST’TE YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEK

BAŞKAN DİNÇER ‘’BİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ’’

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da gençlerin teknolojik gelişimleri yakından takip edebilmeleri ve bu alanda yeteneklerini geliştirebilmeleri için hayata geçirdiği Bilim Merkezi, TEKNOFEST Yarışmalarına katılmaya hazırlanıyor.

Bilim Merkezinde kurulacak ekibin içinde yer alacak gençler rakipleri ile TEKNOFEST Yarışmasında Roket ve İnsansız Hava Aracı, Eğitim Teknolojileri ve Helikopter tasarımı kategorilerinde yeteneklerini sergileyecekler. 

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivaline katılacak gençler başvurularını https://forms.gle/bewXv4kXnrUF1ikF9 linkinde bulunan formu doldurarak online olarak yapması gerekiyor. 

Roket takımında, Helikopter Tasarımı takımında ve Eğitim Teknolojileri takımında yer almak isteyen gençler en geç 22 Ocak 2021 tarihinde başvuru yapmaları gerekiyor. Ayrıca İnsansız Hava Aracı takımda yer alacak gençlerde 29 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapacaklar.

Başvuruların tamamlanmasının ardından Aksaray Bilim Merkezinde takımlar kurularak eğitimlere başlanılacak. Eğitimler esnasında gençlerin ortaya koymak istedikleri ürünlerin maddi giderleri Belediye tarafından karşılanacak. 

2021 yılında düzenlenecek olan TEKNOFEST Yarışmasında Aksaraylı gençlerin yeteneklerini ortaya çıkartmak için her türlü imkanı Bilim Merkezinde oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Bilim Merkezimizin içerisinde robotik kodlama atölyelerinden, e-Game salonlarına, AR-GE amaçlı kullanılacak laboratuvarlara kadar tüm teknolojik donanımlara sahip alanlar mevcuttur. Biz gençlerimizin teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak kendilerine ve yaşadıkları topluma faydalı ürünler ortaya koymaları için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gençlerimizde bu Merkezimizden ve verilecek eğitimlerden en azami şekilde istifade ederek ortaya çıkarttıkları ürünlerle TEKNOFEST Yarışmasında şehrimizin adını tüm dünyaya duyurmalarını ümit ediyoruz. Biz şehrimizin gençlerine güveniyoruz.’’


31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜL SOFRALARINDA YER ALABİLMEK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’’

AKSARAY DA TARİHİ, KÜLTÜREL VE RİSKLİ YAPILAR YERİNDE DÖNÜŞÜYOR

  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,26% 0,29
  • EURO

    35,07% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2267,11% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3848,30% 0,35

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.