Aksaray’ın turizm potansiyelini harekete geçirmek için etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yürütüyoruz

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu: “Aksaray’ın turizm potansiyelini harekete geçirmek için etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yürütüyoruz

HABER 18.02.2024 13:55:00
Aksaray’ın turizm potansiyelini harekete geçirmek için etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yürütüyoruz

 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’ın turizm potansiyelini harekete geçirerek şehri ön plana çıkarmak için kamu kurumları, STK'lar, Aksaray Üniversitesi ve ilgili tüm taraflarla istişarelerde bulunduklarını, turizm Ar-Ge’si oluşturup yeni kaynaklar sağlayarak şehrin tarihi ve tabii güzelliklerini ziyaret eden turist sayısını arttırmaya yönelik etkin ve sonuç odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 
Vali Kumbuzoğlu Aksaray’ın turizmini hak ettiği şekilde canlandırmak için yapılabilecek projeleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere şehrin tarihi ve tabii değerleri ile turistlerin ziyaret noktaları olan; Saratlı Aziz Mercurius Yeraltı Şehri, Alayhan Kervansarayı, Kızıl Kilise, Yüksek Kilise, Çanlı Kilise ile Gülağaç ve Gülpınar sınırları içinde yer alan Kayı-Bakı Gölü, Narlıgöl, Sofular Vadisini ziyaret etti. 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’dan bilgi alan Vali Kumbuzoğlu; ilgili tarafların katılımı ile geçtiğimiz günlerden ikincisi düzenlenen "Aksaray’ın Turizmini Geliştirme İstişare Toplantısı"nda görüşülen konularla ilgili saha incelemesinde bulunduklarını belirtti. 
Aksaray’ın turizmimi tüm taraflarla tartışıp istişare ettiklerini vurgulayan Vali Kumbuzoğlu; hem turizm Ar-Ge’si oluşturduklarını, hem de bu alanda kullanılacak çeşitli kaynakları değerlendirerek çok önemli tarihi ve tabii güzellikleri ile turist çeken noktaların potansiyellerini arttıracaklarını ifade etti. 
2023 yılında Aksaray’ın turizm merkezlerini 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Vali Kumbuzoğlu; komşu illerle sağlanacak işbirliği ve koordinasyonla bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.