Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız’

Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız

HABER 5.10.2021 19:31:00
Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız’

Vali Hamza Aydoğdu’dan Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerine ziyaret

“Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız’
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu incelemelerde bulunmak üzere Ağaçören ve Sarıyahşi İlçelerini ziyaret etti. İlçelere atanan kaymakamlara hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Aydoğdu ilçelerin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. Cevizi ile ünlü Ağaçören ilçesinde 170 dönüm üzerine kurulu ceviz bahçesini ziyaret eden Vali Aydoğdu 28-30 Ekim tarihlerinde ilçede Ceviz Festivali yapılacağını ceviz ile yapılan bütün ürünlerin bu festivalde sergileneceğini ifade etti. 
Vali Aydoğdu beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş ile Ağaçören İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Semiz, belediye başkanı Yaşar Bekleviç Ağaçören İl Genel Meclis Üyesi Cebrail Doğan, ilçe birim amirleri tarafından karşılanan Vali Hamza Aydoğdu İlçe Kaymakamlığını ziyaret etti. Göreve kısa süre önce başlayan Kaymakam Mehmet Ali Semiz’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Aydoğdu ilçesin sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. 
Ağaçören Kütüklü Göleti ve çevresinde incelemelerde bulunan Vali Hamza gölet etrafına ‘Millet Bahçesi’ yapılması için gerekli düzenleme ve projeler hususunda istişarelerde bulundu. Vali Aydoğdu Ortaköy Göleti çevresinde yapılan Millet Bahçesi örneğinin burada da uygulanabileceğini belirterek proje çalışmalarının başlatılması talimatını verdi. 
-28-30 Ekim tarihlerinde ceviz festivali yapılacak 
Vali Hamza Aydoğdu daha sonra Camili Köyü Yılmazlar Mahallesinde Fevzi Yalman ve Ümit Kılıçoğlu’nun üreticiliğini yaptığı 170 dönüm arazi üzerinde 5 bin ceviz ağacının bulunduğu bahçede incelemelerde bulundu. 
Cevizi ile meşhur ilçede yüzlerce dönüm arazide yeni ceviz bahçeleri oluşturulduğunu aroması, mineral içeriği ve yağ oranı gibi özellikleri ile Türkiye’de tanınan Ağaçören cevizinin festivalinin yapılacağını ifade eden Vali Aydoğdu28-30 Ekim tarihlerinde yapılacak ceviz festivali ile ilgili bilgi aldı. Ağaçören cevizine coğrafi işaret alınmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Aydoğdu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a bu konuda çalışmaları hızlandırması talimatını verdi. 
Ağaçören cevizinin Aksaray’ın marka değeri ürünleri arasında en önemlilerinden olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; Aksaray’ın değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi. 
-Şehit Menderes Taşkale’nin ismi adının verdiği okulda yaşayacak
Vali Hamza Aydoğdu 1994 yılında bölücü örgüt mensupları ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Menderes Taşkale’nin isminin verildiği Ağaçören Şehit Menderes Taşkale Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti. İsim tabelasının Şehit Taşkale’nin adının verilmesi ile değiştirildiğini kaydeden Vali Aydoğdu şehidin yeğeni aynı okulda öğretmenlik yapan Melek Taşkale ve diğer öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Şehit Menderes Taşkale’ye Allah’tan rahmet dileyen Vali Aydoğdu tek tek tanıştığı öğretmenlere başarılar diledi. 
-Sarıyahşi İlçesine ziyaret
Vali Hamza Aydoğdu beraberindeki heyet ile Sarıyahşi İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamlığına atanan Murat Karnap İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve ilçe birim amirleri tarafından karşılanan Vali Hamza Aydoğdu Kaymakam Murat Karnap’a hayırlı olsun dileğinde bulunarak ilçesinin sorun ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. 


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Validen gençlere hodri meydan 'Çaylar demli olsun, sohbet koyu olacak

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.