AKSARAY’IN BİTKİ ZENGİNLİKLERİ, ATLAS DERGİSİ’NDE BÜYÜK YANKI BULDU

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, “AKSARAY'IN BİTKİ FLORASI KEŞFEDİLMEYE DEĞER”

HABER 4.06.2024 14:59:00
AKSARAY’IN BİTKİ ZENGİNLİKLERİ, ATLAS DERGİSİ’NDE BÜYÜK YANKI BULDU

 

Aksaray Belediyesi destekleriyle 2 yıl süren bir çalışma sonucu Aksaray’ın zengin bitki çeşitliliği ve florasını anlatan 3 ciltlik bir kitap serisi hazırlandı. Aksaray’ın benzersiz bitki çeşitliliği, Türkiye’nin dikkat çeken doğa, coğrafya ve keşif dergilerinden biri olan Atlas Dergisi’nde geniş yer buldu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın biyolojik zenginliğini ortaya çıkaran 3 ciltlik seri kitabının birçok proje ve çalışmaya da kaynak olmaya devam ettiğini açıkladı.

Aksaray Belediyesinin katkılarıyla ve proje yürütücülüğünü doktora öğrencisi Hakan Öztürk üstlendiği ve Aksaray Üniversitesi biyoloji bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Seher Karaman ve Prof. Dr. Mehtap Tekşen’in akademik çalışmalarıyla Aksaray’ın endemik, tıbbi aromatik ve ekonomik bitki türlerinin tespiti tamamlandı. 2 yıl süren saha çalışmaları sonucu ‘Aksaray’ın Endemik ve Geofit Bitkileri’, ‘Aksaray Tıbbı Aromatik Bitkileri’ ve ‘Aksaray Ekonomik Bitkileri’ adı altında 3 ciltten oluşan bir kitap serisi ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Aksaray’ın doğal güzelliklerini ve bitki örtüsünü yakından tanıtmayı amaçlayan proje çalışması, şehrin doğal kaynaklarını ve biyoçeşitliliğini anlatan adına önemli bir adım oldu.

Aksaray’ın ekolojik zenginliklerini keşfetmek isteyenler için kapsamlı bir kaynak niteliği taşıyan proje çalışması, Atlas Dergisinde geniş yer buldu. Proje, Atlas Dergisinin Haziran 2024 sayısında ‘Aksaray Coğrafyası Bitki Bilgeliği’ başlığı ile kapak oldu. Dergi içeriğinde Aksaray’ın tarihi ve turist ile gastronomik bitkileri detaylı olarak okuyuculara aktarıldı. Ayrıca yazıda Aksaray’ın coğrafi işaretlerle tescillenen İnceelek Tatlısının yanında şehre özgü olan Firik Ütme, Gelveri Çöreği gibi tatlarının yanında; Halı Tamiri, Kök Boya, Taşpınar Halısı gibi kültürünü yansıtan öğelere de yer verildi.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, projenin Atlas Dergisi gibi önemli yayın organlarında geniş yer bulmasının, Aksaray’ın biyolojik çeşitliliğinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına vesile olduğunu dile getirdi.  Başkan Dinçer açıklamasının devamında “Aksaray coğrafyasına ait bitki çeşitliliğini, şehrin doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını anlatan projemiz, ülkemize geniş kitlelere ulaşan Atlas Dergisinde yayımlandı.

Aksaray’ımızın tarihi, turistik değerleri ile gastronomik özelliklerini yansıtan bitki türleri tanıtmaya ve şehrimizin marka değerini yükseltecek her projeye destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

  • BIST 100

    10679,98%-0,82
  • DOLAR

    32,94% 0,16
  • EURO

    35,29% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2458,83% -0,42
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,05

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.