Aksaray'da yol verme tartışması kanlı bitti 1 ölü

Aksaray'da yol verme tartışması kanlı bitti 1 ölü

ASAYİŞ 28.12.2020 01:49:00
Aksaray

Aksaray'da yol verme kavgası cinayet ile sonuçlandı.
Oğlunu dövüp babasını bıçaklayarak öldürdüler.
Trafikte yol verme kavgasında 3 araçla gurbetten izne gelen ailenin bulunduğu otomobilin önünü kesen 8 kişi, sürücüyü darp edip kavgayı ayırmak isteyen babasını bıçaklayarak öldürdü.
Olay, Aksaray - Adana E-90 Karayolu Organize Sanayi Bölgesi ışıklı kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Avusturya'dan memleketi Aksaray'a izne gelen Salim Tuğ (53), eşi ,oğlu Yaşar Tuğ  , Gelini ve torunu ile yakınlarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından 53 yaşındaki gurbetçi Yaşar Tuğ'un kullandığı  TU 755 ES  Avusturya plakalı araçlarıyla Aksaray Merkeze dönmek için yola çıkan aile, yolda seyir halindeyken bir otomobille yol verip vermeme yüzünden korna ve selektör ile tartıştı. Gurbetçi ailenin bulunduğu TU 755 ES  Avusturya plakalı aracı sıkıştırıp taciz eden otomobil sürücüsü bir süre ilerledikten sonra Aksaray OSB ışıklı kavşakta 3 araç Yaşar Tuğ'un kullandığı otomobilin önünü kesti. 8 kişi sürücüyü darp edip babasını bıçakladı 3 araçtan inen Abdulkadir Ö. (29), Hüseyin T. (32), Kuddusi K. (32), Abdulbaki K. (24), Muhammet Mustafa K. (24), Hakan K. (29), İbrahim K. ve Tuncay I. isimli 8 kişi araç sürücüsünü zorla araçtan indirdi. Şahıslardan bazıları otomobile tekme ve taşlarla zarar verirken, diğerleri de sürücüyü darp etmeye başladı. Bu sırada araçtan aşağıya inen baba 53 yaşındaki Salim Tuğ gurubun arasına girerek kavgayı ayırmak istedi. Yaşar Tuğ'u darp eden Abdulkadir Ö. belinde taşıdığı ekmek bıçağını çıkartarak araya giren sürücünün babası 53 yaşındaki Gurbetçi Salim Tuğ'u "Neden yol vermediniz" diyerek kalp bölgesinden bıçakladı.
Hastaneye kaldırılan baba kurtarılamadı 
Kalbinin tam üzerinden aldığı bıçak darbesi ile kanlar içinde kalan Salim Tuğ yere yığılırken, kavşakta kavgayı gören diğer araç sürücüleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralı baba Salim Tuğ ve oğlu Yaşar Tuğ'u alarak Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirdi. Yaralı baba ve oğul burada tedavi altına alınırken, baba Salim Tuğ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
8 kişi 3 araçla kaçarken jandarma ekiplerince yakalandı
Olayı gerçekleştiren 8 kişi olayın ardından 3 araçla Adana istikametine kaçtı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı. 
Yapılan araştırmalarda 8 şüphelinin 34 KF 3966, 34 BPV 084 ve 06 AE 3842 plakalı araçlarla Adana istikametine kaçtığını tespit eden Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hemen şüphelilerin peşine düştü. Şüphelilerin kaçış istikametinde bulunan Taşpınar Jandarma ve Akçakent Jandarma birimlerine de haber verildi. Jandarma ekipleri olayın hemen ardından geniş bir bölgeyi adeta abluka altına aldı. Şüphelilerin kaçtığı 3 araç 8 şüpheli ile birlikte çok geçmeden Taşpınar Bölgesinde kıskıvrak yakalandı. 8 şüpheli ekiplerce gözaltına alındı.
Kısıtlamaya uymamaktan 25 bin 200 TL para cezası kesildi
Jandarma ekiplerinin kısa sürede kıskıvrak yakaladığı 8 şüpheli ilk olarak Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheliler sorgulanmak üzere Aksaray İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, darp sonucu yaralanan Yaşar Tuğ'un durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan 8 şüpheliye sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan 3 bin 150'şer TL olmak üzere toplam 25 bin 200 TL para cezası kesildi.
53 yaşındaki gurbetçi Salim Tuğ’u Kalbinden bıçaklayan Abdulkadir Ö. İsimli şüpheli Aksaray jandarma Alay komutanlığıındaki işlemlerinin ardından tutukalanma talebiyle hakim karşısına çıkartıldı.
Cinayet ile ilgili soruşturma çok yölü sürüyor.


Anahtar Kelimeler: Aksaray' verme tartışması kanlı bitti

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.