Aksaray'da Yaban hayvanlarına farkındalık için doğaya yiyecek bırakıldı

Aksaray'da Yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı

HABER 19.01.2021 22:26:00
Aksaray

Aksaray,da son günlerde etkili olan sağanak ve kar yağışının yarattığı olumsuzlukları doğada devam ederken , bir taraftan da kar örtüsü nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını 3 :Arkadaş unutmadı.
Aksaray’da özellikle yüksek kesimlere yağan yağmur ve  kar nedeniyle yiyeceklerin kar altında kalması nedeniyle aç kalan yaban hayvanların karnını doyurmak için el veren Aksaraylı hayvan severler,kendi imkanları ile, regülatör çevresine, yiyecek koyarak hayvanları beslediler.
Aksaray Merkez ve civarında  gece – 10 derecelerini gördü.
Bu nedenle doğada yaşayan hayvanlar, zor durumda kaldı. Karda yiyecek bulamayan hayvanlar yaşam mücadelesi verirken, üç hayvan sever, kendi imkanları ile aldıkları yiyecekleri, regülatör civarına koyarak oradaki hayvanların karınlarını doyurdu. 
Musa eser, Şükrü sueri ve bir arkadaşlarıyla beraber aralarında topladıkları parayla  fırından 150 civarında ekmek alırken, Piliç dükkandan da parça tavuk etleri alıp doğaya bıraktılar.
Musa Eser yaptığı açıklamada, soğuk havaların çok sert geçmesi ve yağan kar nedeniyle regülatör civarındaki yabani hayvanların yiyecek bulamadığı kaydederek ”Aksaray'da bir farkındalık oluşturmak için, üç arkadaş bir araya gelerek, kendi imkanlarımızla 150 ekmek aldık. Piliç parçaları aldık doğaya bıraktık.Onların karınların doyurmasını sağladık. Ve kış günlerinde hayvan sever vatandaşlarımızın da,sokaklara birer kap su ve bir kap yemek bırakırlarsa hayvanlar açlıktan ölmez dedileri.

 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.