Aksaray'da turizmi değerlendirme toplantısı ve gezi programı düzenlendi

Aksaray'da turizmi değerlendirme toplantısı ve gezi programı düzenlendi

HABER 13.12.2023 23:27:00
Aksaray

Kapadokya Bölgesi Turist Rehberleri Aksaray’da
Vali Kumbuzoğlu; “Aksaray tarihi zenginlikleri ve tabi güzellikleri ile eşsiz bir turizm potansiyeline sahiptir”
Aksaray Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kapadokya Turist Rehberleri Odası iş birliğinde bölgemizde rehberlik faaliyeti yürüten 100 turist rehberinin katılımıyla Aksaray turizmi değerlendirme toplantısı ve gezi programı düzenlendi. 
Gün boyunca Aksaray'ın önemli turizm alanlarını ziyaret eden rehberler günün sonunda düzenlenen turizm istişare toplantısına katıldılar. Güzelyurt İlçesi Ziga termal bölgesinde bulunan Kapadokus Termal Tatil Köyü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Turizm İşletmecisi 22. Dönem Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar, Güzelyurt İlçe Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Selime Belediye Başkanı Levent Çevik ve Nevşehir Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur katıldı.
Aksaray’da misafir edilen turist rehberlerinden oluşan heyet Aksaray’ın Hasandağı, Ihlara, Güzelyurt, Selime, Aşıklı Höyük gibi tarihi ve tabi güzelliklerini yeniden keşfederken, şehrin turizm sezonda ziyarete açılacak ve bölge destinasyonuna yeni eklenebilecek alanlarını da gördüler.
Kapadokus Termal Tatil Köyü’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; tüm dünyada ve Türkiye’de rehberlerin çok kıymetli olduğunu ifade ederek; “Turizm rehberleri; birer gönül elçileridir. Tanıtım faaliyetleri için onların bakış açıları her şeyden kıymetlidir. Kapadokya Bölgesi Turist Rehberlerinin Anadolu’nun özeti Aksaray da ağırlıyor olmak, onlar Aksaray’ın turizm potansiyelini değerlendirmek bizler için çok önemli”dedi.
Aksaray'ın Kapadokya turizminde çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, bölge içerisinde birlikte yürütülecek çalışmalarla şehrin turizm alanında da çok iyi yerlere geleceğini kaydetti. 
Aksaray’ın turizmde gösterdiği gelişmeye değinen Vali Kumbuzoğlu, Hasandağı, Ihlara başta olmak üzere kentin çok önemli kaynaklara ve turizm merkezlerine sahip olduğunu; Aksaray'ın turizm alanında nasıl daha etkili ve çekici hale getirilebileceği konusunda birlikte çalışıp, kentin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerini turizmin hizmetine en iyi şekilde sunmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Kumbuzoğlu; Aksaray’ın tarihi zenginlikleri ve tabi güzellikleri ile eşsiz bir turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. 
Toplantıda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer turist rehberlerinin turizmde çok önemli bir yerinin olduğunu, bir şehrin, bir bölgenin doğru şekilde anlatılmasında, tanıtılmasında ve o bölgenin ziyaretçilere tüm yönleriyle sunulmasında turist rehberlerimizin mühim roller oynadıklarını belirterek, Aksaray ilimizde turist rehberleri ile yapılan bu toplantının şehrin ve bölgenin turizm yönünden gelişimine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
İstanbul Otelciler Odası Başkanı 22. Dönem Aksaray Milletvekili Ahmet Yaşar’da yaptığı konuşmasında Aksaray’ın önümüzdeki yıllarda turizmdeki sorunlarını aşarak hedeflerine ulaşacağına inandığını söyledi. Vali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in Aksaray’da turizmin geliştirilmesi ile ilgili heyecanlarını ve projelerinin büyük anlam taşıdığını kaydeden Yaşar; şehre gelen turistlerin her anlamda memnun ayrılması için herkesin el birliği içinde çalışıp gayret göstermesi gerektiğini vurguladı. 
 İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan'ın Aksaray'ın turizm değerleri ve turizm alanında yürütülen projelerle ilgili yaptığı sunumunun ardından programa katılan rehberlerin soru görüş ve önerileri ile toplantı sona erdi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.