AKSARAY’DA PARK SAYISI İLE BİRLİKTE YEŞİL ALAN MİKTARI DA ARTIYOR

BAŞKA DİNÇER, “YENİLEDİĞİMİZ PARKLARLA ŞEHRİMİZ NEFES ALACAK”

HABER 22.08.2023 18:38:00
AKSARAY’DA PARK SAYISI İLE BİRLİKTE YEŞİL ALAN MİKTARI DA ARTIYOR

Aksaray Belediyesi şehir genelinde vatandaşların daha kaliteli vakit geçirebileceği yeni yaşam alanları ve park sayısını artırmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, yeni parkların yanı sıra mevcut parkların modernizasyonu yaparken parklara yetişmiş ağaç, fidan dikimi ile birlikte mevsimlik çiçek ve süs bitkileri de dikiyor. Aksaray’ın yeşil alan miktarına her gün yeni alanlar dahil ediliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray genelinde başlattığı ağaçlandırma seferberliği içinde bulunduğumuz mevsimde şartlarında bile devam ediyor. Şehirde orta refüj, kavşak, park ve bahçeler, dinlenme alanları dahil ağaçlandırma sahalarına dikilen fidan ve ağaç sayılarına her gün yenileri ekleniyor. Ağaçlandırma seferberliğinde 100 binin üzerinde fidanın toprakla buluştuğunu dile getiren Belediye Başkanı Dinçer, yeni hedefin 200 bin ağaç olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’ın yeşil alan miktarını artırmak için ciddi bir çalışma yürüttü ve farklı mahallelerde olmak üzere 45 adet yeni park yaparak Aksaray’da park sayısını 261’e yükseltti. Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni park yapımının yanında mevcut parkların düzenli olarak bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Ekipler, peyzaj çalışması yaptıkları parklara toprak ve iklim şartlarına uygun ağaç ve fidanlar dikiyor.

Kent genelinde mevcut 12 parkın modernizasyonunun devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapılan peyzaj çalışmalarıyla parkların daha kullanışlı ve işlevsel hale gelmesini hedeflendiğini söyledi. Parkların; çocukların severek vakit geçirdiği, ailelerin ise spor aktiviteleri yaparak dinlendikleri alan olduğunu aktaran Başkan Dinçer, “Aksaray’ımıza 45 yeni adet park yaparak sayımızı 261’e yükselttik. Ekiplerimiz ise düzenli olarak bakım ve onarımını yaptığı parklarımızda uygun noktalara fidan, ağaç dikerek süs bitkisi ve mevsimlik çiçeklerle parklarımızı güzelleştiriyor.

Yeşil alan yoğunluğunun sürdürülebilir yaşam tarzlarını teşvik eder düşüncesinden yola çıkarak vatandaşlarımıza nezih ve huzurlu bir alanlar inşa ediyoruz. Şehrimizin yeşil alan miktarına her geçen gün yenilerini ekliyoruz.” dedi.  

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.