Aksaray'da Lavanta hasadı başladı

AKSARAY BELEDİYESİ LAVANTA HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ

HABER 7.08.2023 19:50:00
Aksaray

DİNÇER; “BEREKETLİ BİR SEZON YAŞADIK”


Haziran Ay’ında çiçek açan ve yaz mevsimi boyunca Aksaraylılardan büyük ilgi gören lavantaların hasat mevsimi geldi.

Mülkiyeti Aksaray Belediyesi’ne ait yaklaşık 20 dönümlük arazide, tıp ve kozmetik sektöründe ciddi bir pazara sahip olan lavanta bitkisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yetiştirildi. Şehir merkezine yakın bir noktada oluşturulan lavanta bahçesinde bugün hasat başladı.

Lavantanın çiçeklerinden elde edilen yağı kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılıyor. Lavanta yağı, tıbbi aromatik bitkiler arasında dünyanın en önemli uçucu yağ bitkisi olarak biliniyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer lavanta hasadı ile ilgili şu bilgilere yer verdi. “Bugün itibarıyla da lavanta hasadına başladık. Lavanta hasadını çiçeklerin yaklaşık yüzde 80'i açtığı zaman yapıyoruz. Özellikle güneşli ve rüzgârın daha az olduğu havalarda hasat gerçekleştiriliyor çünkü bitkideki uçucu yağ kompozisyonu çiçeklere doğru olacağı için elde edeceğiniz yağ miktarı, kalitesi ve verimi daha fazla oluyor.

Bu yıl geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir tarım şehri olan Aksaray’ımızda Belediyemizin kullanılmayan arazilerinde birçok alternatif ekim gerçekleştirdik. Arpa ve nohut hasadından sonra bugünde lavanta bahçemizde bereketli bir hasat işlemi gerçekleştiriyoruz. Yaz boyu hemşerilerimize muhteşem bir görsel sunan lavantalılarımızdan elde ettiğimiz geliri de ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız” dedi.
Bu yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği, fotoğraf meraklılarının çekim platosu haline gelen lavanta bahçesi alternatif ürün arayışı içerisinde olan çiftçiler içinde örnek bir uygulama oldu.


Anahtar Kelimeler: Aksaray' Lavanta hasadı başladı

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.