Aksaray'da İsrail saldırısı protesto edildi

Aksaray'da İsrail saldırısı yürüyüş ile protesto edildi

HABER 10.12.2023 23:09:00
Aksaray

Terör örgütü İsrail'in binlerce kişiyi öldürdüğü, Filistin'e yapılan insanlık dışı saldırıları kınamak için bugün Aksaray'da Aksaray müftülüğü önünden başlayıp 15 temmuz milli irade meydanında sona eren protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer'in katılım gösterdiği yürüyüş Aksaray STK platformları tarafından gerçekleştirildi .STK platformu başkanı İlhan Demir biz ses çıkartmazsak oradaki katliam devam eder dedi.
10 aralık Dünya insan hakları gününde Aksaray STK platformları öncülüğünde düzenlenen protesto yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katılırken katılımcıların, tek bir sesleri ve Filistin'e tepki sözleri dikkati çekti.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, STK platformu başkanları  ve vatandaşlarının  uzun bir konvoy oluşturduğu ,protesto yürüyüşünde  yüzlerce insan 15 Temmuz Milli irade meydanına kadar yürüdüler.
15 Temmuz  Milli irade meydanında, STK platformları adına başkan İlhan  Demir yaptığı basın açılamasında  “Filistin özgür oluncaya kadar meydandayız”dedi.
İlhan Demi Konuşmasında “filistin' özgür olana  kadar   meydanlardayız, 10 yıllardır filistin'de büyük zulümler işleyen işgalci israil 7 ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı gazze'de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler son 2 aylık süreçte 10 bine yakın kadın ve çocuk olmak  üzere 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti.
işgalcilerle gazzede  eder insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak ,çocuk kadın yaşlı ve sivil ayırt etmeden saldırılarını sürdürmektedir, hiç sebep gözetmeksizin yapılan bir israil saldırıları sebebiyle de şu an Gazze'de hiçbir yer güvenli değildir.
camiler hastaneler okullar ve yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde beyaz bayrak açan siviller daha üzerlerine ateş açılarak katlediliyor işgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmeleri yasaklanmış bombalar Gazzeye yağdırıyor. insanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulümdür.”şeklinde konuştu.
Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan, Birleşmiş Milletler ve uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci israilin  hukuk tanımadığını söyleyen Demir, İsrailin  saldırmaya ve işgale devam ettiğini  belirterek “ ne yazık ki dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmu durduracaklar somut adımlarla atılmıyor.
işgalci israil'in zulümlerini 100 binlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken Abd  ve batı dünyası yaşanan zulümlari görmezden gelerek,  hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor ,ve ne hazin ki, asgari ,askerî ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip islam ülkelerine de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar. yalnızca vatanlarını işgal edilmesin diye, teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyenler, yakınlarını kaybeden evlerini, kaybeden hatta  her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar .”şeklinde konuştu.
Sözleri sık sık tekbir sesleriyle  kesilen  İlhan Demir”Filistinli kardeşlerimiz verdikleri mücadele ile insanlığın onurunu korumaya devam ediyorlar, işgalci israil’in saldırıları bir kez daha gösterdi ki siyonizm in yalnızca filistin  içinde değil başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehlike bir ve tehdittir.
Tarih tarih çok zalim  devletler gördü ,tarih boyunca zalim hiçbir devlet abad olmadı, her biri er yada geç  işledikleri zulümleri bedellerini çok ağır bir şekilde ödedi  ve nesillerine zulümlerini  bir utanç olarak bıraktılar.
israil’de de allah’ın izniyle hedefine ulaşamayacaktır işgalci israil rejimi ,yaralıların tedavisini dahi engelliyor hatta Gazzeye yakıt  girişini yasaklayarak küvezdeki bebekleri ve yoğun bakımdaki ağır hastaları ölüme terk ediyor”diyerek tepkisini gösterdi..
STK platformları Başkanı İlhan Demir  konuşmasının devamında “Yıllardır  Filistinlilerin topraklarını işgalci teröristler eliyle gasp  eden israil, 7 Ekim’den bu yana Gazzede  uyguladığı soykırımda da filistinlileri vatanlarını terk etmeye zorluyorlar işgalci israil tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazzeye tüm dünyanın yaklaşık 80 yıldır acısını unutamadığını hiroşima  saldırılarında  atılan bombaların 3 katından daha fazla bomba atıldığı,Apodit  rejimi israil masum insanlara çocuklara  kadınlara yaşlılara saldırdığı  gibi,bu olayların dünyaya duyurulmasını sağlayan basın mensuplarını katletmekten de vazgeçmiyor.
bugün burada ve tüm türkiye’de Kudüs sevdalıları ile birlikte israil’in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz.Tüm Filistin ve Kudüs son varlıklar olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz türkiye’yi uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçirmeye ve İsrailin attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çalışacağız”dedi.
Platform başkanı Demir  konuşmasında eylemlerin devam edeceğini kayderek “son olarak sesleniyoruz ve diyoruz ki tüm dünya halklarını halkları ve tepkisini açıkça gösterilen tüm dünya halklarının tepkisini açıkça gösterilmelidir.Bütün islam ülkeleri bir araya gelip tepkisini  ortaya koymalıdır, israil hukuksuz  işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında  bahsedilmelidir, mescidi aksanın kudüs'ün filistin’in ve dünyanın özgürlüğü siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için yapılan eylemleri desteklemek ya da hepimizin vazifesidir.
Bizler türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs  mescidi aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”şeklinde konuştu.
Protesto yürüyüşü, yapılan dualarla sona erdi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.