AKSARAY'DA FİLM VE DİZİ TURİZMİ YAYGINLAŞIYOR

AKSARAY'DA FİLM VE DİZİ TURİZMİ YAYGINLAŞIYOR

HABER 24.05.2021 16:59:00
AKSARAY

Binlerce yıllık tarihi geçmişi ve köklü kültürel birikimleri olan Aksaray’da film ve dizi turizminin yaygınlaşması için Aksaray Belediyesi imkanlarını seferber ediyor. 

Şehrin ulusal ve uluslar arasında alanlarda tanınmasında sanatsal faaliyetlerin önemli olduğu bilinci ile çalışmalar yapan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da çekilebilecek dizi ve filmler için her türlü desteği veriyor. 

Aksaray Belediyesi geçtiğimiz günlerde çekimleri yapılan Bozkır Aslanı Celaleddin isimli diziye ev sahipliği yapmıştı. Dizinin çekimleri tamamlanarak yayına girdi.  ATV ekranlarında yayınlanması ile birlikte ülke genelinde izlenilen dizi Özbekistan ve 26 farklı ülkede izleyici ile buluşacak. Dizinin çekimlerinin Aksaray’da yapılması sebebi ile izleyicilerin Aksaray’ın tarihi, kültürü ve turistlik mekanlarına olan merakları da arttı. Bu tür projelerin yaygınlaşmasının şehrin gelişimine ve büyümesine olumlu katkı sunması bekleniyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer dizi ve filmlerin Aksaray’da çekilmesinin şehre sağlayacağı avantajları değerlendirirken şu ifadeleri kullandı; ‘’Son yıllarda dizilerin ve filmlerin çekim mekanlarının Anadolu’ya taşınması iç turizmde yeni bir akım oluşturdu. Kültür turizminde uzmanlaşan birçok firma, tur programlarını artık günün popüler dizilerine göre düzenliyor. Tur güzergahlarına dizilerin setleri, oyuncuların kaldıkları oteller, yemeğe gittikleri restoranlar ekleniyor. Şehrimizin bu alanda da avantajlarını en güzel şekilde değerlendirmesi için çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizde en son çekimi yapılan ‘Bozkır Aslanı Celaleddin’ isimli dizi yayına girdi. Dizinin çekimleri esnasında şehrimizin tanıtımı en güzel şekilde yapıldı. Bizler yerel yönetimler olarak bu alanda şehrimizin tercih edilecek bir yer olması için gayretle çalışıyoruz. ‘’ Dedi. 


Anahtar Kelimeler: AKSARAY' TURİZMİ YAYGINLAŞIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.