Aksaray’da ‘Doğal Olan Normal Doğum’ Bilgilendirme ve Eğitim Programı Düzenlendi

Aksaray’da ‘Doğal Olan Normal Doğum’ Bilgilendirme ve Eğitim Programı Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Normal Doğum Eylem Planı kapsamında Aksaray’da “Doğal Olan Normal Doğum” temalı bilgilendirme ve eğitim programı gerçekleştirildi.

 

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü ve Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinasyonunda, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Duruk’un eşi Esra Demir Duruk, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emine Koçaş, Aksaray Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin Eroğlu, Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Muazzez Toprak, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

“Sezaryen Bir Tercih Değil, Tıbbi Zorunluluktur”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Normal Doğum Projesi’nin anne adaylarını bilinçlendirme sürecinde çok önemli bir rol oynadığını belirtti. Sezaryenin tıbbi zorunluluk gerektiren bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Dr. Güleç, “Bu nedenle sezaryen bir tercih değildir. Anne adaylarının doğal doğuma teşvik edilmesi, bilinçlenmesi ve kendilerini güçlü hissetmeleri sağlıklı nesillerin yetişmesi için büyük bir adımdır.” dedi.

Uzmanlardan Anne ve Bebek Sağlığına Dair Sunumlar

Program kapsamında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Meryem Pekmezci “Sağlıklı Doğum” konulu bir sunum yaparken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Semir Demirtaş ise “Doğum Sonrası Yenidoğan Bebek” konusunda bilgilendirme gerçekleştirdi.

Ayrıca, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Anne ve Bebek Dostu Hastane olduğu bilgisi paylaşılırken, hastanede yürütülen hizmetleri tanıtan bir video gösterimi yapıldı. Programda:



  • BIST 100

    9423,62%0,45
  • DOLAR

    38,02% -0,03
  • EURO

    43,18% -0,20
  • GRAM ALTIN

    3927,88% -0,78
  • Ç. ALTIN

    6324,96% -1,05

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.