Aksaray'da DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURULDU

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Diş Hekimliği Fakültesi kuruluş kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve kararın Resmî Gazetede yayımlandığını belirtti.

HABER 8.02.2021 19:51:00
Aksaray

İş başına geldiklerinde -toplumsal karşılığının yüksek olması sebebiyle- sağlık yatırımlarına ağırlık vereceklerini belirttiklerini ve bu noktada birbiri ile uyumlu, birbirini destekleyen ve birbirini geliştiren yatırımları hayata geçirdiklerini anımsatan Şahin, samimiyetle ve sabırla atılan her adımın müspet manada karşılık bulduğunu söyledi. Sürecin bütününe ilişkin kısa bir anımsatma yapan Rektör Şahin, “Şehrin en büyük hayali olan Tıp Fakültesi’nin kurulması, Veteriner Fakültesi’nin ayakları üzerinde durabilen bir yapı kazanması, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin akademik ve fiziki bakımdan geliştirilmesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni programlarla zenginleştirilmesi, sağlık alanında eğitim veren bir Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün kurulması… Tüm bu çalışmalar şehrimiz için hayalini kurduğumuz bütüncül sağlık yatırımlarının çok değerli parçaları. Tek eksik parça Diş Hekimliği Fakültesi idi. Bunun için de çok çalıştık, yaptığımız her görüşmede Diş Hekimliği Fakültesi’nin önemini anlattık ve şehrin ortak bir talebi haline dönüşmesi adına ödevlerimizi yerine getirdik. Gelinen noktada Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu. Çok mutluyuz. Bundan sonraki hedefimiz sağlıkla ilgili okullarımızdaki akademik derinleşmeyi ve toplumsal katkıyı arttırmak” dedi. Prof. Şahin, açıklamasını teşekkür ederek tamamladı: “En başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, (eski kararlar için) Başbakan ve Bakanlar Kurulu Üyelerine, YÖK Başkanı ve Üyelerine, şehrimizin valilerine, milletvekillerine, yerel idarecilerine ve paydaşlarına ve Üniversitemiz Senatosuna şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni Fakültemiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

 

Diş Hekimliği ile birlikte ASÜ’deki fakülte sayısı 13’e yükseldi. Fakültenin en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISI İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER MAZBATASINI ALDI

AKSARAY BELEDİYESİNDEN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’DEN TOPLUMSAL FARKINDALIK OLUŞTURACAK BİR UYGULAMA

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.