Aksaray'da Buldukları Tarihî eserleri saklayan şahıslar yakalandı

Aksaray'da Buldukları Tarihî eserleri saklayan şahıslar yakalandı

ASAYİŞ 15.10.2021 11:04:00
Aksaray

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 2863 Kültür ve Tabiat Varlığı Kanununa muhalefet, 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Muhalefet(Yasadışı Ekim) ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna muhalefet suçlarının önlenmesi ve şüpheli şahısların yakalanarak kanun önüne çıkarılması yönünde kapsamlı çalışmalarımıza devam edilmektedir.

Konu ile ilgili yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde eski eser kaçakçılığı, yasadışı kenevir ekimi, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şahısların yakalanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 09 Ekim 2021 tarihinde Adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda Ö.İ. ve Ö.İ. isimli şüphelilerin üzerlerinde,  evlerinde ve eklentilerinde yapılan aramada tarihi eser niteliği taşıyan  (1) adet eski döneme ait katana (kılıç), (5) adet tarihi obje, (5) adet kök kenevir ve (48) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir. 

Şüpheliler gözaltına alınmış olup, adli makamlara sevk edilmişlerdir.

Kültürel mirasımızı korumak, gençlerimizi zehir tacirlerinden kurtarmak ve halkın can ve mal güvenliğini güvenceye almak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza devam edilecektir.


TEKNE ORUCU HEDİYELERİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER ‘GÜNDEM ÖZEL’ PROGRAMINDA 41 PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

AKSARAY TASAVVUF MÜZESİ AKSARAY’IN MANEVİ İKLİMİNE KAZANDIRILACAK

SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE SONA DOĞRU

ATATÜRK BULVARINA YAYA ÜST GEÇİDİ İÇİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ MESAJI

YENİ DÖNEMDE ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.