Aksaray'da Afgan'lı Ailenin Dramı Yürekleri Dagladı

Sığınmacı olarak Aksaray'a gelen Afganistan uyruklu ailenin dramı yürekleri dagladı

HABER 2.03.2021 09:36:00
Aksaray

01/03/2021(Betül Teke Aksaray Kent Haber)Hayra Doğru Yardım Derneği,pazartesi,günü, yardım yapmak üzere gittiği bir mahallede bir aile dramının şahit oldu.
Oturduğu evin cinler tarafından istila edildiğini iddia eden Afganlı bir anne,çocuklarından ayrılmak zorunda kaldi.
Anne’nin,cinlerin evini bastığını iddia ettiğine tanık olan  Hayra Doğru Vakfı derneği üyeleri,Emine D’nin  psikolojisinin bozuk olduğunu belirterek,çocuk şube müdürlüğüne haber verdi.


Çocuklar, yurda gönderildi. Anne ise ,tedavi edilmek üzere ASÜ eğitim ve araştırma hastanesi psikiyatri bölümünde tedavi altına alındı.
Annenin sağlık durumunun düzelmesi mümkün olursa, yetkililerin, o günün şartlarını değerlendirerek, Afganlı anneye,çocuklarının verilip, verilmeyeceğine karar alacağı öğrenildi.
“Evimizde cinler periler var”
Hayra Doğru Yardım Derneği  pazartesi günü, Pınar mahallesi 4002 nolu sokakta, fakir ve dar gelirli ailelere yardım dağıtıyordu.
Dernek yetkililerini gören bazı mahalle sakinleri, Afganlı bir ailenin dramını anlattı.
Dernek yetkilileri, mahalle sakinlerinden duyduklarına inanamadı ve aileyi ziyarete gitti.
Ziyaret esnasında, Afganlı anne Emine D,evinde cinler olduğunu,kocasının kendisini ve çocukları bu eve getirdikten sonra sınır dışı edildiğini, söylüyordu.
Baba Hamza D’nin  anne ye şiddet uyguladığı için sınır dışı edildiğini söyleyen komşuları, anne Emine D.’nin  ise psikolojisinin bozulduğunu, evde cinler periler,olduğunu söylediğini iddia ettiler.


Afganlı ailenin evine giden dernek yetkilileri, komşuların anlattıklarının doğruluğunu gözleri ile gördü.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından aldığı yardımla geçimini sağlayan anne Emine D ve çocukları İ. D (11) P.D (9) Y. D (5)’nin zor şartlarda yaşadıkları görüldü.


Annenin psikolojik bozukluğu olduğundan şüphelenen Hayra Doğru Dernek yetkilileri,çocuk şube ve çocuk esirgeme kurumuna haber verdiler.
Olay yerine gelen Çocuk Şube ekipleri, çocukları, yetiştirme yurduna, anneyide ASÜ Eğitim ve araştırma hastanesine götürdüler.
Burada yapılan  kontrollerde, çocukların şiddet görmediği belirlenirken, geçici olarak, çocuklar yetiştirme yurdunda kalacak,Anne ise psikolojik tedavi altına alındı.

 


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.