AKSARAY'DA 65 YAŞ ÜSTÜ "SEYAHAT KARTLARI İPTAL EDİLMİYOR

65 yaş ve basın kartları ücretsiz seyahat kartları iptal edilmedi

HABER 19.08.2023 15:13:00
AKSARAY

Aksaray Minibüsçüler Halk Otobüsü ve Umum Servisçiler Odası Başkan’ı Veysel Öztürk Aksaray’da 65 Üstü Vatandaşların Kartı İptal Edilmedi dedi,

Veysel Öztürk Aksaray Olay Haber’e  bir açıklama yaparak, “sözlerim yanlış anlaşıldı, yanlış algı oluşturuldu, ben ilk röportajımda  65 Yaş üstü ve basın kartları iptal edildi şeklinde bir açıklamada bulunmadım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir yerel gazeteye verdiği röportajda, söylediklerinin yanlış algılanarak yayınladığını söyleyen Aksaray Minibüsçüler Halk Otobüsü ve Umum Servisçiler Odası Başkan’ı Veysel Öztürk bağlı bulundukları birliğin, konuyla ilgili devletle görüşmelerinin devam ettiğini, alınan  karara herkesin uyması gerektiğini ifade ettiğini söyledi.

Veysel Öztürk, ancak bu açıklamanın içerisinde Aksaray’da 65 yaş üstü ve basın kartlarının Aksaray’da iptal edileceği yönünde bir açıklama olmadığını kaydetti.

Oda Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada” ulusal basında 65 yaş üstü vatandaşların kartlarının iptal edileceği  gündem olunca, beni de bir Gazeteci arkadaşımız aradı.

Bende kendisine, birliğin ve devletin bu konuda görüştüklerini alınan bir karar olmadığını, ama bir karar alınırsa uyulabileceğini söyledim.

65  yaş üstü vatandaşların, ihtiyacı olmadığı halde su doldurmaya, abdest almaya  dahi otobüslerle gittiğini bir günde akşama kadar 50 kere yolculuk yaptıklarını  bununda artan maliyetlerde  bizim arkadaşlarımız sıkıntıya soktuğunu söyledim.

Raporlular konusunda da serzenişte bulundum. Yüzde 40 raporu olan ücretsiz kart alıyor  bununda önüne geçilmeli dedim.

Konuşmamın sonunda ise Aksaray’da 65 yaş üstü ve basın kartlarının iptal edilmeyeceğini vurguladım.

Ama sözlerim yanlış anlaşıldı sanırım, böyle bir algı oluştu, gazeteci arkadaşımızda beni yanlış anladığı için haberi kaldırıldı olarak verdi sanırım ”dedi.

Oda başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada  son olarak “Aksaray’da oda olarak,65 yaş üstü ve basın kartları iptal kararı almadık, dolayısıyla böyle bir iptal söz konusu değil.

Vatandaşlarımız ücretsiz olarak otobüslerimize binmeye devam edecekler, sadece 65 yaş üstü vatandaşların, ihtiyaçları olmadığı halde sırf gezmek için binmelerinin önüne geçmek adına bir sınırlama getirilebilir, ama bununda yine birlik ve hükümet kararına bağlı olduğu için bekleyeceğiz” dedi


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.