Aksaray'da 5 Saglık Çalışanının Görevinden Alındıgı Haberleri Asılsız Çıktı

Vali Hamza Aydoğdu tarafından tebdili kıyafetle yaptığı söylenen denetim sonrasınde 5 sağlık çalışanın görevinden alındığı iddiaları asılsız çıktı

HABER 16.02.2022 00:36:00
Aksaray

Denetim sonrası teknik hizmetler sınıfından memur ve işçi 3 kişinin yerlerinin değiştirildi.
Geçtiğimiz günlerde, sosyal  hesaplar üzerinden yapılan bir paylaşımla, sağlık çalışanları adına başlatılan linç kampanyasında, 5 sağlık çalışanın görevinden alındığı iddiaları asılsız çıktı.
Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı  ve Türkiye Kamu-sen Aksaray İl Temsilcisi Taner Kara yaptığı yazılı basın açıklamasında dentimler sonrasın üç işçinin yerlerinin değiştirildiğini  söyled. Kara, sosyal medya ve bazı  medya guruplarında çıkan haberlerin asılsız olduğunu, ve sadece  sağlık çalışanlarına yönelik başlatılan bir linç kampanyası olduğunu söyleyerek, denetimlerde görevlerini aksattkları görülen  teknik hizmetler sınıfından memur ve işçi üç personelin yerlerinin değiştirildiğini söyledi..
KARA”PANDEMİNİN KAHRAMANLARI BU DURUMU HAK ETMİYOR.”
Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı  ve Türkiye Kamu-sen Aksaray İl Temsilcisi Taner kara yaptığı yazılı basın açıklamasında”Geçen hafta içinde ilimiz valisi Sayın Hamza Aydoğdu İlimizin tek hastanesi olan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedbili kıyafet ile gelip sıradan bir vatandaş gibi hastanede işler yaptırıp oradaki sorunları gözlemlediğini biz de sizler gibi basından okuduk.
Adı gerek denetim olsun, gerek sorunları yerinde görmek olsun, gerekse vatandaş adına empati olsun bu durumu saygı ile karşılıyor daha sıklıkla bu uygulamanın olmasını sağlık çalışanları ve Türk Sağlık-sen Aksaray Şubesi olarak sorunların görülmesi adına olumlu buluyoruz”dedi.
Kara açıklamasına “Fakat Sayın valimizin bu ziyareti ile başka bir konuda yürütülen soruşturmanın daha nitelikli yürütülebilmesi adına teknik hizmetler sınıfından memur ve işçi üç arkadaşımızın yerlerinin değiştirilmesi hadisesini birleştirip Valinin hastane denetimi sonrası “Beş hemşire açığa alındı”beş çalışan görevinden uzaklaştırıldı “gibi haberler ve altına yapılan yorumlar ile sağlık çalışanlarının linç etme kampanyasını kabul etmemiz sineye çekmemiz beklenmesin.”diyerek tavrını koydu.


Sağlık Sen Başkanı Taner Kara açıklamasının devamında”Biliyoruz Aksaray’da Sağlığın büyük sorunları var; Emin olun bu sorunların sağlık çalışanları ile ilgili kısmı tüm sorunların yüzde biri bile değildir.
Siyasetten kaynaklı yönetimsel sorunların sorumlusu sağlık çalışanları değildir.
Hastanenin uzaklığından kaynaklı ulaşım sorunlarının sorumlusu sağlık çalışanları değildir.
Binadan kaynaklanan fiziksel sorunların sorumlusu sağlık çalışanları değildir.
Pandemi nedeni ile hasta muayenesi için oluşturulan randevü sisteminden kaynaklanan sorunların sorumlusu sağlık çalışanları değildir.”dedi.
Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı  veTürkiye Kamu-sen Aksaray İl Temsilcisi”2020 mart ayından itibaren tüm dünyada ve ülkemizde Kovit-19 pandemisini sağlık çalışanları bir savaş olarak kabul etmiş ordunun en önüne geçip kahramanca savaşmışlardır. Halkımızın sağlığı için şehit veren kalıcı hastalıklara yakalanan eşini çocuğunu anne ve babasını aylarca göremeyen bu insanlardır. Pandeminin kahramanları diye günlerce balkonlarda alkışladığımız insanlar bu insanlardır.
Elbette her insan topluluğunda olduğu gibi işini doğru yapmayan işine gerekli özeni göstermeyen kendisine referans olmuş insanları kullanıp işten kaçmak isteyenler olabilir. Bunlara verilecek cezalar 657 sayılı devlet memurları kanununda tanımlanmıştır ve gerekli işlem yapılmalıdır. Bu kişiler yüzünden toptancı bir bakış ile bütün camiayı kirletmeye uğraşanlar için yasalar çerçevesinde gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”  şeklinde konuştu.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.