Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Aksaray'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

HABER 19.09.2022 17:13:00
Aksaray


15 Temmuz Milli İrade Meydanı'ndaki törende Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehitler dul ve yetimler derneği Aksaray Şube Başkanı Mehmet Akbulut, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Vali Aydoğdu, gazilerin şehitlerle birlikte bağımsızlığın nişaneleri arasında olduğunu söyledi.
Vatan sevgisi, şehadet ve gaza ruhu, Türk-İslam kültürünün en güçlü ve akla ilk gelen unsurları olduğunu belirten Vali Aydoğdu; şunları kaydetti. 
“Dünyada, Anadolu toprakları kadar sinesinde şehit ve gazi barındıran, onların mübarek kanları ile sulanan başka bir coğrafya yoktur. Bizden başka hiçbir milletin kültüründe “ölürsek şehit, kalırsak gazi” gibi toplumun her kesiminde karşılık bulmuş bir anlayış da yoktur. Bu husus, bağımsızlığa ve cihada verdiğimiz önem kadar, üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının kıymeti ve düşmanlarımızın çokluğu ile de alakalıdır.” dedi.
Muharip Gaziler Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ da yaptığı konuşmasında gaziliğin ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu, bununda ancak Türk Milletinin bağrından çıkan Mehmetçiklere mahsus bir durum olduğunu söyledi. 
Dağ konuşmasında; “Bilindiği gibi Mehmetçik kelimesi tamamen biz Türklerin sinesinde ve hafızasında mahfuzdur. Muhammed ismine hürmeten Mehmet ismini kullanan milletimiz peygamber ocağı kabul edilen ordumuzdaki askerlere de Mehmetçik demiştir. Türk Milleti, gazisine ve şehidine her zaman saygılı olmuştur. Bu saygı kıyamete kadar ilelebet devam edecektir. Ebediyete intikal eden tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd eder, hayattaki gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler dilerim.
Tören öğrencilerin şiirler okuması ile devam ederken Vali Hamza Aydoğdu gaziler ve aileleri ile selamlaşarak bir süre sohbet etti.  Buradaki törene Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, İdare Mahkemesi Başkanı Yakup Camgöz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Şahin, Baro Başkanı Ferit Köse, siyasi parti, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Törenin ardından Vali Hamza Aydoğdu ve beraberindeki heyet Aksaray Şehitliğini ziyaret etti. Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından şehit mezarlarına gül bırakıldı. 


Anahtar Kelimeler: Aksaray' Eylül Gaziler Kutlandı

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.