AKSARAY’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, “15 TEMMUZ KAHRAMAN TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI DESTANIN ADIDIR”

HABER 17.07.2023 18:39:00
AKSARAY’DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinleri sabah saatlerinde Aksaray Şehitliğinde başladı. Programa Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler, 15 Temmuz şehit ailesi ve yakınları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Şehitleri anma etkinliği Kuranı kerim tilaveti okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehitlerin kabirleri başında dua ederek karanfil bıraktı. Şehit ailelerine başsağlığı diledi. Başkan Dinçer, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Şehit Önder Güzel’in annesi Gülşen Güzel’i de ziyaret etti.


15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümünde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi ile başlayan program saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından sporcu gençler ve vatandaşlar Aksaray şehitliğinden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Meydandaki programda yüzlerce vatandaş 15 Temmuz gecesi şehitlerini andı.

Programa Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk,  Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı J.Kd.Albay Hacı Ali Büber, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hamza Aydoğdu ve Milletvekili Hüseyin Altınsoy, günün anlam ve önemi belirten birer konuşma yaptı. Ardından açıklamada bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “15 Temmuz’un yıl dönümünde ve kutlu zaferi mimari olan azizi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Ülkemize göz diken hiçbir terör örgütüne fırsat vermeyecek ve göz açtırmayacağız” dedi.

Belediye Başkan Dr. Evren Dinçer kürsüde yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programımıza hoş geldiniz. Şu an bir 15 Temmuz tarihi daha yaşıyoruz. Bu sene 15 Temmuz darbe girişiminin 7’nci yıldönümü. Sayın Cumhurbaşkanımız, o gün yaşananları ve bugüne neden sahip çıkmamız gerektiğini ve gelecek nesile aktarmamız gereken önemli noktaları bizlere güzel bir şekilde anlattı. İnşallah bu ruh yaşadığı müddetçe, bu gençliğimiz ve milletimiz var olduğu sürece, inşallah ülkemiz bir daha bu günleri yaşamayacak. Milletimiz demokrasisine, milli birliğine, iradesine daha fazla sahip çıkacak. Bu vesile ile Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a, 15 Temmuz’dan günümüze kadar ismi duyulmuş, duyulmamış bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaları ardından dualar edilerek 15 Temmuz şehitleri anıldı. Ardından ünlü sanatçı Ahmet Şafak sahneye çıkarak eserlerini seslendirdi. Vatandaşlar konserde, ünlü sanatçı Ahmet Şafak’ın türkülerine eşlik etti. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.