AKSARAY`DA KURBAN BAYRAMI TRAFİK TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI

17.08.2018 23:14:32
AKSARAY`DA  KURBAN BAYRAMI TRAFİK TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILDI

Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı süresince güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve meydana gelebilecek olan trafik kazalarını azaltmak amacıyla, Aksaray Emniyet Müdürlüğünce 17-27 Ağustos 2018 tarihlerinde mevcut trafik tedbirlerine ek tedbirler alınarak güvenli trafik ortamının sağlanacağı değerlendirilmektedir.

Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünde hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme sürelerin ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup bunları önlemek için radarla hız denetimleri başta olmak üzere denetimler sıklaştırılacaktır.

Özellikle, sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri yoğunlaştığından uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek, bu sayede sürücülerin uyku ve yorgunluğu bir nebze de olsa gidermeleri sağlanacaktır.

İlimizde faaliyet gösteren MOBESE kameraları ve DRONE ile de yapılan denetimlerde özellikle emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu ile görüşme vb. kural ihlalleri üzerinde denetimler sıklaştırılacaktır.

Emniyet kemeri, aşırı hız, cep telefonu kullanımıyla ilgili broşürler uygulamalarda ekiplerimizce dağıtılacaktır.

İl genelinde, Kurban Bayramı tatili süresince, İl Emniyet Müdürlüğü`nce 11 sivil ekip, 277 resmi ekip, 33 motorlu ekip (Şahinler) olmak üzere toplam 525 personel ile görev yapılacaktır.


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ, TURİZMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

SOSYAL KONUT PROJESİ İSTİKLAL MAHALLESİNDE HIZLA İLERLİYOR

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,21% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2411,57% 0,77
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.