AKSARAY ZİRAAT ODASI TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENEN TOHUM FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU “BİLİM FESTİVALİ ARDINDAN TOHUM FESTİVALİ AKSARAY’A DEĞER KATIYOR

HABER 20.09.2023 19:18:00
AKSARAY ZİRAAT ODASI TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENEN TOHUM FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ALTINSOY “AKSARAY, EVREN BAŞKAN İLE İLKLERİ YAPMAYA BAŞLADI”

BAŞKAN DİNÇER “AKSARAY TARIMI GELECEĞE YÖN VERECEK”


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Ziraat Odası öncülüğünde gerçekleştirilen üreticilerin verimi yüksek ıslah edilmiş tohumları kullanmasına olanak sağlayan Tohum Festivaline katıldı.

Nüfusunun önemli bir kısmının geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı Aksaray’da ses getiren, çiftçiye farkındalık oluşturan organizasyonlar düzenlenmeye devam ediyor.
Aksaray Ziraat Odası Türkiye’nin ilk tohum festivalini gerçekleştirerek ekim sezonu öncesinde başta ata tohumları olmak üzere birçok tohum çeşidini ziraat odasının hizmet bahçesinde kurduğu stantlarda üreticiyle buluşturdu.

Türkiye’de ve Aksaray’da ilki düzenlenen Tohum Festivaline; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, kurum müdürleri, çitçiler, firmalar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen festival çiftçilerin tohum seçimleri konusunda doğru seçim yapabilmeleri hususunda büyük katkı sağlayacak.

Aksaraylı çiftçiler tarafından büyük rağbet gören festivale ilişkin Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak şu görüşlere yer verdi. “Burada üreticilerimiz tohumları gözleriyle görsünler, bilinçlensinler, verimli ve kaliteli tohum eksinler diye çiftçiyi ve tohum firmalarını buluşturduk. Tarım şehri Aksaray’ımızda ekim sezonu öncesi yaptığımız festival çiftçinin bilgilendirilmesi, doğru tohum tercihini yapması anlamında katkı sağlayacak” dedi.

DİNÇER; “GERÇEKLEŞEN FESTİVALLER AKSARAY’IN GELİŞMESİNİN GÖSTERGESİDİR

Tohum festivalinde konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Aksaray’ımız son yıllarda atağa kalktı. Yapmış olduğu işler sergilemiş olduğu ürünler, üretmiş olduğu mamuller, hepsine bakıldığında Aksaray’ın tanıtımının, Aksaray’ın vizyonunun, Aksaray’ın gelişmesinin göstergesidir. Ülkenin dört bir yanından firmalar gelmişler, burada ürünlerini sergiliyorlar. Aksaray’da teşvik ediyorlar ve çiftçilik sektörüne, tarım sektörüne bir yenilik katmaya çalışıyorlar.

İnşallah bugün Aksaray’ın tarımını konuşacağız, tohumu konuşacağız, çiftçileri konuşacağız. Bu festival sektöre değer katacak” ifadelerine yer verdi.

ALTINSOY; “AKSARAY HER YÖNÜYLE ADINDAN SÖZ ETTİREN BİR ŞEHİR KONUMUNDA
Daha sonra söz alan AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, düzenlenen tohum festivalinin Aksaray adına heyecan verici bir organizasyon olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti. “Aksaray ilkleri yapmaya alıştı. Evren başkanım birkaç gün önce büyük bir organizasyonla bilim festivalini gerçekleştirdi. Şimdi de Tohum Festivalini icra ediyoruz. Aksaray her yönüyle adından söz ettiren bir şehir konumunda” dedi.


KUMBUZOĞLU; “FESTİVALLERİN ÇEŞİTLİLİĞİ İLİMİZE HEM RENK HEM VİZYON KAZANDIRIYOR”
Tohum festivalinde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu şu ifadelere yer verdi. “Aksaray her yönüyle enerjisini birleştiriyor. Bu birlik ve beraberlik bana ve ekibime ayrıca bir enerji veriyor. Aksaray ilimizin büyük bir potansiyeli var. İnşallah bunu icraatlar ve üretime çevirerek Aksaray’a büyük katkılar sağlayacağız.
Bu festival de büyük değer taşıyor. Aksaray Belediyesi Başkanımız Evren Dinçer’in de söylediği gibi ‘Geleceğimizi idare edecek olan gençlerimiz’ için bu festivaller çok kıymetli. Aynı şekilde Bilim Festivali de öyle.
Ne kadar konuşursak konuşalım bu festivaller işin vizyon tarafı. O zaman ne yapacağız, bu festivallerin çeşitliliğini artıracağız. Burada da tohum alanında stantlar var ve bu stantları dokunarak göreceğiz. Aksaray’ın ata tohumunu, tarımını dünyada tanınır bir konuma getireceğiz hep birlikte. Bol ve bereketli üretimler diliyorum” ifadelerine yer verdi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.