Aksaray ve Niğde Narlıgöl için buluştu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile Narlıgöl’de incelemelerde bulundu. Kapadokya’nın kalbi Narlıgöl’ün iki ilin geliştireceği projelerle turizme kazandırılacağı bildirildi.

HABER 3.05.2021 21:27:00
Aksaray ve Niğde Narlıgöl için buluştu

Aksaray ve Niğde illerini ortasından geçen sınır ile ayıran volkanik krater gölü Narlıgöl doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor. Göl ve çevresinde yapılacak turizm yatırımlarını değerlendirmek üzere Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Niğde Valisi Yılmaz Şimşek beraberindekiler ile birlikte göl ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptıkları açıklamada Narlıgöl’ün iki ilin de ortak değeri olduğu yapılacak proje ve yatırımlarla, Narlıgöl’ü turizmin cazibe merkezi haline getirileceğini belirttiler

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Narlıgöl'ün önemli bir tabiat varlığı olduğunu söyledi.

Gölün kalp şeklinde ve Kapadokya bölgesinin tek krater gölü olmasıyla dikkati çektiğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Burası bölge turizm merkezi. Önemli bir termal turizm potansiyelini de bünyesinde barındırıyor. Narlıgöl hem Aksaray hem de Niğde sınırında yer alıyor, dolayısıyla hem Niğde'nin hem de Aksaray'ın ortak değeri. Bize düşen görev, bu güzel tabiat varlığına hem Niğdeliler hem de Aksaraylılar olarak sahip çıkmak, bizden sonraki nesillere en iyi şekilde bu gölü aktarmak, projeler üretmek. Nitekim, Aksaray ve Niğde valiliklerimizin çalışmaları var. Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde buranın turizm potansiyeli daha da artacak. Buraya gelen yerli ve yabancı turist sayısı daha da yükselecek. Bu projeler gerçekleştiği zaman burası marka bir yer haline gelecek."

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da Narlıgöl'e hem Niğde'yi hem de Aksaray'ı çok güzel temsil edecek güzel projeler yapmak istediklerini dile getirdi.

Narlıgöl'e güzel tesisler yapacaklarına işaret eden Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Şimdiden insanlarımız geliyor buraya. Aileleriyle gelen vatandaşlarımız yukarıdan gölü seyredecekler hem de yürüyecekler, dinlenecekler. Bunların hepsi ortaya çıktığı zaman hem iç turizme hem de dış turizme çok büyük katkısı olacaktır. Çok güzel çalışmalar yaptı arkadaşlarımız. Bizim üretmekten, halkımıza hizmet sunmaktan başka çaremiz yok. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ile Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Orman İşletme Müdürü Abidder Yurtman’ın da katıldığı incelemelerde Narlıgöl Turist Karşılama Merkezi ile bölgede yapılacak turizm yatırımları ile ilgili istişarede bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: Aksaray Niğde Narlıgöl buluştu

MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9454,14%-0,74
  • DOLAR

    32,59% 0,36
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2497,88% 0,56
  • Ç. ALTIN

    4184,91% 0,31

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.