Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Öğretmenlerle Buluştu

“Bizim tek derdimiz Aksaray’ın geleceği ve çocukları olacak”

HABER 24.08.2020 21:31:00
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Öğretmenlerle Buluştu

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu öğretmenler için seminer döneminin başlaması ile birlikte okul ziyaretlerine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile Sezai Karakoç Ortaokulu, Hazım Kulak Anadolu Lisesi, Necmiye- Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Saadet Güney İmam-Hatip Ortaokulunu ziyaret eden Vali Aydoğdu öğretmenler ile buluşarak eğitim öğretim üzerine bir süre sohbet etti.

Bir öğretmen olarak öğretmenleri en iyi kendisinin anlayacağını kaydeden Vali Aydoğdu öğretmenlerin başkasını mutlu etmek için hep kendi hayatından fedakârlık etmek durumunda kalan kutsal bir mesleğin mensubu olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin bir şehrin omurgası olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; illerin en yetişmiş insanlarının öğretmenler olduğunu ülke genelinde başka kurumlarda çalışan öğretmen sayısının 10 bini bulduğunu söyledi.

Aksaray’ın her alanda gelişmesi için el birliği içerisinde gayret göstereceklerini anlatan Vali Hamza Aydoğdu başta eğitim, kültür, sanayi ve tarım olmak üzere her alanda yapılacak çalışmaların önemini belirtti.

-Çocuklar bizden büyük biz onlardan yaşlıyız!

Gençlerin teknoloji çağı ile birlikte iletişim stratejisinin de değiştiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; gençler gibi düşünmeden onlara ve fikirlerine değer vermeden onların ruh iklimine girmeden onların analiz edilemeyeceğini söyledi.

Vali Aydoğdu: “Dünya çok hızlı bir şeklide değişiyor. Çocuklar bizden büyükler biz onlardan yaşlıyız. Onları anlamadan, kavramadan onları yönlendirmemiz mümkün değil. Aksaray da öğretmenlerle birlikte bir ekip olarak bu çocuklarımızın ruh iklimine girmemiz gerekiyor. Bu çocuklar için vali olmanızın, müdür olmanızın bakan olmanızın hiçbir anlamı yok. Onların dünyasında hiçbir değer ifade etmiyor. Eğer siz onlara değer veriyorsanız, anlıyorsanız, onlar gibi konuşabiliyor onların güldüğü şeylere gülme ihtimaliniz varsa siz onların ruh dünyasına girebiliyorsunuz”dedi.

- Bilgiye ulaşmanın maliyetinin sıfır olduğu bu dönemde bilgili olmanın hiçbir anlamı yok

Bilginin değişim hızına dikkat çeken Vali Aydoğdu, “Bilgiyi işleyebiliyormusun, değerli kılabiliyormusun, bilgiyi inavasyona dönüştürebiliyormusun, bilgiden bir katma değer üretebiliyormusun? O zaman bilgi bir işe yarar. Bilgiye ulaşmanın maliyetinin sıfır olduğu bu dönemde bilgili olmanın hiçbir anlamı yok. Bizim asrın bütün silahları ile donanmamız gerekiyor.

- Aksaray’ın gelişimine, değişimine gençlerine faydası olur dediğiniz her şeyi sizinle konuşurum.

Ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerle eğitim, kültür, sanat, tarım, sanayi gibi alanlar üzerine sohbet eden Vali Aydoğdu, kentin gelişmesi çocuklar ve kadınlar için hazırlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Salihler şehri Aksaray’ın her alanda gelişmesi için sunulacak her türlü projeye açık olduklarını kaydeden Vali Aydoğdu: “Sizlerden gelecek projelere açık olacağız. Bizim tek bir derdimiz var Aksaray geleceği ve çocukları… Ben burada ne yapacaksam sizinle yapacağım, siz olmadan hiçbir şey yapamayız. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Aksaray’ın gelişimine, değişimine gençlerine faydası olur dediğiniz her şeyi sizinle konuşurum. Gençlerin kullandığı dili çözemediğimiz müddetçe eğitimde başarılı olmazım mümkün değil. Bana yazın, bana gelin konuşalım. Bütün öğretmenlerle bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bize destek olun yardımcı olun. Yön verin, katkı sağlayın yapılan işlere duyarsız kalmayın. Benim için Aksaray da hizmet eden bütün öğretmenler eşittir. Hiçbir arkadaşımız kendini öteki hissetmesin asla. Herkes Aksaray için ne yapmak istiyorsa konuşalım” diye konuştu.

-Kodla Aksaray, 8 sınıflar için Mavi Silgi

Aksaray’da kısa sürede gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Vali Aydoğdu kentin eğitimde altyapı sorunlarını çözdüğünü geliştirilecek yeni projelerle her alanda başarılı olunacağını ifade etti. Eğitim de yapılan çalışmalara değinen

Vali Hamza Aydoğdu Valilik bünyesinde oluşturulan ARGE ekibinin hazırladığı Kodla Aksaray projesi ile merkez de ve ilçelerde kod yazılımı ile ilgili atölyeler açılacağını söyledi. Öğrencilerin gelişen çağın şartlarına uygun şekilde yetiştirilmesi için hep beraber gayret göstereceklerini vurgulayan Vali Aydoğdu; okulların Kovid-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretime ara verdiğini öğrencilerin yeni dönemde her türlü ders materyallerine ulaşmasını sağlamak için de hazırlıkların tamamlandığını anlattı. Vali Aydoğdu, 8 sınıf öğrencilerine verilecek şifrelerle ders içerikleri ile ilgili denemeler, sınavlar yer aldığı Mavi Silgi adıyla oluşturulan internet sitesinin kullanıma hazır hale getirildiğini bu hizmetin de öğrencilerin kullanımına sunulacağını söyledi.

-Aksaray’ın gelişmesine katkı sunalım

Aksaray’ın model şehir olmak konusuna çok başarılı bir kent olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, tek seferde 14 kadın kooperatifinin Aksaray’da kurulduğunu böylece kadınların üretime ve sosyal hayatın içerisinde yer almaya başlayacağını söyledi. Kardeş aile projesi ve Vefa Evi Projesi ile maddi durumu yetersiz olan ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını aktaran Vali Aydoğdu; “Aksaray’ın gelişmesine hep birlikte katkı sunalım. Hepimiz kenetlendiğimiz zaman neler yapılabildiğini bütün Türkiye’ye göstermeliyiz. Bu şehrin öğretmenleri bu yapılanların sahiplenirse bunlar sayesinde öğrencilerimize velilerimize ulaşabiliriz. Şehirle ilgili yapılması gereken bütün güzelliklere beraber sahip çıkalım. Ben her zaman sizlerin yanındayım en büyük destekçinizim’ dedi.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.