Tarih: 15.12.2020 08:45

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Karacaören başta olmak üzere bir dizi ziyarette bulundu.

Facebook Twitter Linked-in

Gittiği her yer yerde büyük sevgi ve ilgiyle karşılaşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğ’du,vatandaşların sorunlarını da yerinde dinledi.
Programa Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun, beraberinde,Tarım İl Müdür Bülent Saklav, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ,Milli Eğitim Müdürü, Hacı Ömer Kartal Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Hüsnü Yıldız’ın  Ziraat Bankası Bölge Müdürü Recep Özdemir ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştirciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk  ve ANADOLU TÜRKİSTAN IŞ ADAMLARI DOSLUK DERNEĞİ başkanı ve Anadolunun sesi gazete sahibi iş adamı CEVAT BOYSAK katıldılar. 
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve beraberinde kurum müdürleri ile birlikte,”Köyümde  Yaşamak İçin bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında,Karacaören köyünde başlatılan,küçük baş hayvan üretimini yerinde incelediler.
Hamza Aydoğdu’nun talimatları ,Aksaray Tarım il müdürlüğü tarafından projelendirilen, ve uygulamaya konulan Küçükbaş hayvan projesinde 1 milyon küçük baş hayvanın bulunuyor.
Karacören köyünde Küçük Baş hayvan projesi kapsamında bulunduğu ziyarette, Tarım  il müdürü Bülent Saklav’dan  bilgiler alan Aydoğdu bu proje ile,Aksaray’da hayvancılığın hızla gelişeceğini ve, hayvancılığın ileri düzeylere taşınacağını kaydetti.
Vali Hamza Aydoğdu,” Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var “Projesini yerinde görmek için Karacaören’de yaptığı incelemelerde ‘Bir milyon olan küçükbaş hayvan sayımızı bir buçuk milyona çıkaracağız. Köylerimiz canlanacak, ülkemiz kalkınacak,köylerimiz kalkınacak.  
Aksaray’da hayvancılığı ileri düzeylere taşıyacağız. İnsana yapılan yatırım her zaman kazanır”ifadelerini kullandı.
Aydoğdu’nun sonraki durağı, halı diyarı Taşpınar kasabası oldu.Taşpınar kasabasında, Kasaba Belediye Başkanı Metin Dağ ve ekibi tarafından karşılanan Aydoğdu, Belediye binasında vatandaşların sorunlarını dinledi.  
sorunları  yerinde çözen Vali Aydoğdu,Koperatif üyesi kadınlar tarafından, birlikte dokunan halıların dünya markası olduğunu  belirtirken, koperatif kapsamında görev yapan ve Taşpınar halısı dokuyan kadınların, İş kura bağlanarak, sigorta  ve ücret almaları için  gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi,  Halı emekçilerini sevindirdi.
Taşpınar Belediyesi tarafından, belirtilen sorunların çözümü içinde, yerinde çözüm sağlayan Vali Aydoğdu, halkın desteğini de aldı.Vatandaşlar” sayın valim her zaman yanınızdayız.Size iftira atan gazeteyi de şiddetle kınıyoruz” dediler.
Hamza Aydoğdu, Taşpınar Kasabasında,Belediye ziyareti sırasında, dünyaca meşhur Taşpınar Halısı hakkında , ‘Bu değerler, bizlere atalarımızın mirası, torunlarımızın emanetidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir.” dedi
Aksaray Valisi,Hamza Aydoğdu,nun son durağı Anadolu Kaz Entegre Tesisleri oldu.  
Anadolu Kaz Entegre Tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan
Vali Aydoğdu, Türkiye’nin bir çok yerine, hatta Kars’a satış yaptıklarını, günde 2800 kaz kestiklerini, döner ve sucuk için de patent başvurusu yaptıklarını ifade eden, fabrika sahiplerine ‘Aksaray Tarımın gerçek Başkentidir’ dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —