Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Basın mensupları ile bir araya geldi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Basın mensupları ile bir araya geldi.

HABER 29.09.2021 09:15:00
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Basın mensupları ile bir araya geldi

Aksaray İl Özel İdaresi yemek hanesinde düzenlenen basın toplantısına, İl Özel İdare genel sekreteri Yüksel Çelik’de katıldı.
Yerel basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında, Aksaray valisi,Hamza Aydoğdu önemli mesajlar verirken, basın mensuplarının da tüm sorularına samimi ve içtenlikle cevap verdi.
 
İLÇELERE ORGANİZE SANAYİ MÜJDESİ
İl Özel idare  toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında,Aksaray için önemli gelişmeleri, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili mesajlar veren Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Sultanhanı Eskil ve Ortaköy ilçelerine kurulması planlanan organize sanayi bölgelerinin müjdesini verdi.
 
İlçelere yapılacak olan organize sanayi bölgeleri ile ilgili gerekli fizibilite raporlarının çıkartılarak bakanlığa sunulduğu ve onayının alındığının müjdesini veren Vali Hamza Aydoğdu,yine Eskil ilçesine yapılacak olan  büyük bir fabrikanın da gündemde olduğunun sinyallerini verdi.
 
HASANDAĞI İÇİN YENİ YATIRIM YOLDA
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, basın toplantısında, Aksaray’ın adını dünyada duyuran ve Aksaray ile özdeşleşmiş olan Yamaç Paraşütü sporu için en ideal yerin Hasandağı olduğunu kaydederek,Hasandağı için yeni projelerin yolda olduğunu kaydetti.
Hasandağı’na yıllar evvel yapılan Otelin civarında  yeni iyileştirmeler yapılarak, burada gerçekleşecek,müsabakalara katılan misafirlerin rahat etmelerini  ve onlarda iyi etki bırakmak adına, tozlu yolların asfalt olarak, sosyal tesislerin kurulması için çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.
 
AKSARAY TARIMDA BİRİNCİ
 
Özellikle, çok su isteyen  tarım ürünlerinden ziyade daha az su ile   tarıma yönelen Aksaray’ın son bir yıl içerisinde, kazandığı başarı ile, Türkiye'de birinciliği kaptığını  kaydeden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın tarım şehri olduğunu vurguladı.
Vali Hamza Aydoğdu” çok su tüketen ürünleri yetiştirmemek, su ve tarım konusunda alınabilecek en iyi tedbirdir.Biz bu çerçevede epeyce yol katettik. Bugün Aksaray ülkemizde tarımcılık konusunda birinci olmuştur. Bu başarının devamını sağlama gayretlerimiz sürecek”dedi.
 
TEBDİLİ KIYAFETLE OKULLARI DENETLEDİ
 
 Okulların açılmasıyla birlikte başlayan sorunlar yumağında;şikayetleri değerlendirerek, hatta medyada da çokça konuşulan  okullarda tebdili kıyafetlerle denetim yaptığını açıklayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, eleştiri oklarının üzerine çevrildiği  okulla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aydoğdu” şu kadarını söyleyeyim, tebdili kıyafetle gidip denetlediğim okulda gördüklerimi görseydiniz, sizlerde çocuklarını göndermezdiniz.Biz bu çarpıklıkları düzeltmek için elimizden geleni yapacağız.Namusuyla şerefiyle çalışan herkese de destek vereceğiz.
Söz konusu okul için bize laf söyleyen insanlar,o eğitim yuvalarındaki manzaraları görmüş olsalardı oralara çocuklarını göndermezler bize hak verirlerdi “dedi.
 
 
İNSANLARIN ŞEREF VE HAYSİYETLERİ İLE OYNANMASIN
 
Aksaray valisi Hamza Aydoğdu “ben bu şehre kendimi çok kaptırdım.Bu yüzden Aksaray’ın adının iyi şeyleri anılmasını, olumsuzlukarında  gündeme daha az getirilmesini istedim,adım sansürcü vali oldu.
Oysa ben bu memlekette görev sürem boyunca kalacağım, sonrada beni nereye gönderirilerse gideceğim.Benim ilk valilik yerim olduğu için, Aksaray’da çok büyük işler yapmak istedim, hala bunun için çalışıyorum.
Aksaray ile ilgili , güzel şeyler oluyor.Narlıgöl, Hasandağı, Helvadere Sultanhanı dahil  tüm ilçe ve beldelerimizde  hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Aksaray’ın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. 
Aksaray’ı anlattığım içişleri bakanımız ‘aksaray benim bildiğim Aksaray’mı ? senin anlattığın Aksaray’mı ? demişti.Aksaray bizim anlattığımız Aksaray olarak son yıllarda çok gelişti.Gelişmeye devam edecek “dedi.
 
CEVİZ FESTİVAL,İNE HAZIR OLUN
Aksaray valsi Hamza Aydoğdu, Ceviz festivali yapılacağını bunun için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, Aksaray’da öyle güzel şeyler oluyor ki, buna odaklanalım, şehrimizi en iyi şekilde  tanıtalım.Bırakalım dedikoduyu, işimize bakalım diyerek tüm dedikodu ve fitenelere kulaklarını kapattığının sinyalini verdi.
 
NOT(Basın Toplantısı ile ilgili  gelişmeleri vermeye devam edeceğiz.)


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.