Aksaray Üniversitesi'nde Proje Destek Ofisi, Bilimsel Süreçleri Kolaylaştıracak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 2024-2025 dönemi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, ASÜ’nün bilimsel başarılarını artırmaya

HABER 8.10.2024 19:31:00
Aksaray Üniversitesi

 yönelik yapılan çalışmalar ve yeni projeler ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, göreve geldikleri ilk günden bu yana üniversitenin bilimsel başarısına katkıda bulunmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda kurulan Proje Destek Ofisi'nin önemine dikkat çekti. Bu ofisin, akademisyenlerin Avrupa Birliği, TÜBİTAK, BAP gibi kurumlara yapacakları proje başvurularında destek sağlayarak, süreçleri kolaylaştıracağını söyledi. Arıbaş, “Hocalarımıza proje başvurularında yardımcı olmak için kapsamlı bir çalışma içindeyiz. Bu süreç peyderpey tamamlanacak,” dedi.

BAP Bütçesi İki Katına Çıkarıldı

Kısıtlı bütçelerine rağmen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesini iki katına çıkardıklarını vurgulayan Arıbaş, yılda iki kez başvuru yapma imkânı sunduklarını belirtti. Böylece akademisyenlerin başvuru sürecinde bir gecikme yaşadığında, sonraki yılı beklemek zorunda kalmayacağını dile getirdi. Rektör Arıbaş, üniversitenin bilimsel projelere verdiği önemin artarak devam edeceğini ve bu süreçte akademisyenlerin desteğinin hayati olduğunu söyledi.

Öğrenciler Bilimsel Çalışmalara Dahil Edilecek

Öğrencilerin bilimsel çalışmalara katılımına büyük önem verdiklerini ifade eden Arıbaş, öğrencilerin geleceği açısından bilimsel pratiklerde yer almalarının mühim olduğunu belirtti. Akademisyenlerden de bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Toplantı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gülin Tabakan’ın genel değerlendirmesi ve akademisyenlerin okulun akademik ve fiziki durumu ile akreditasyon sürecine dair sunumlarının ardından sona erdi.


Aksaray Ağaçören 4. Ceviz Festivali Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Hep beraber terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim

İstanbul'da Muhtarlar Buluşması Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yerlikaya'dan Önemli Mesajlar

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 81 ilde 'Yenilikçi Mahalli' hizmet içi eğitim

AKSARAY OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜM ADIMLARI ATILDI

Öğretmenlerden Örnek Çaba Devamsız Kız Öğrencileri Tekrar Okulla Buluşturuyorlar

Otizmli Öğrenciler, Hayalleriyle Özel Bireylerin Eğitimine Destek Olacak

  • BIST 100

    8838,6%2,13
  • DOLAR

    34,23% 0,06
  • EURO

    36,99% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3024,30% 1,08
  • Ç. ALTIN

    5004,16% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.