AKSARAY ULU CAMİİ'NDE İSMAİL HENİYYE İÇİN İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI DÜZENLENDİ

AKSARAY ULU CAMİİ

Gazze'de Yaşanan Son Olaylarda Şehitler Anılıyor


Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için gittiği başkent Tahran’da İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürüldü. Aksaray Ulu Camii'nde Belediye Başkanı Evren Dinçer'in de katılım sağladığı gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra bir grup İsrail'i protesto etti, kadınlardan oluşan bir grup ise lokum dağıtımı gerçekleştirdi.          İran'ın başkenti Tahran'da suikastle öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye için Aksaray Ulu Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Gazze'de devam eden çatışmalar sonucunda birçok kişi hayatını kaybetti. Özellikle Şehit İsmail Heniyye başta olmak üzere, hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin şehadeti büyük bir üzüntü ve minnetle anılıyor. Halk, şehitlerin anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor ve dualar ediyŞehit İsmail Heniyye, bölgedeki direniş hareketlerinin sembol isimlerinden biri olarak biliniyordu. Onun şehadeti, hem Gazze'de hem de dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Halk, şehitlerin bıraktığı mirası devam ettirmek ve onların anısını yaşatmak için birleşmiş durumda.

Gazze'de yaşanan bu acı olaylar, uluslararası toplumda da büyük bir yankı uyandırdı. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, yaşananları kınayarak barış çağrısında bulundu. Şehitlerin anısına düzenlenen etkinliklerde, barış ve adalet vurgusu ön plana çıkıyor.

Hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, Gazze'de yaşanan bu acı olayların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz. Mekanları cennet olsun.



  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    37,98% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2829,83% 0,98
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.