Tarih: 07.10.2024 19:57

Aksaray Merkezli 17 İlde 'NARKO-BAĞ' Operasyonu: 89 Şüpheli Tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

 Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Sokak satıcılarına yönelik olarak bir yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda, "NARKO-BAĞ" operasyonu kapsamında 01 Ekim 2024 sabahı 05:30'da Aksaray merkezli olmak üzere toplam 17 ilde baskınlar yapıldı.

Operasyon Detayları:
Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Van ve Yozgat illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyona toplam 1.331 personel katıldı. Operasyonda, 277 ekip ve 80 Özel Harekat unsuru görev alırken, 1 helikopter, 5 İHA ve 14 narkotik detektör köpeği de kullanıldı.

Ele Geçirilenler:
Operasyon kapsamında, büyük miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Ele geçirilen maddeler ve malzemeler şunlardır:

Operasyon Sonuçları:
Yapılan operasyon sonucunda; 39 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, hali hazırda dosya kapsamında tutuklu bulunan 69 kişiyle birlikte toplamda 89 şüpheli tutuklanarak Aksaray Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Aksaray merkezli bu dev operasyon, sokak satıcılarına büyük darbe vurmuş olup, uyuşturucu ile mücadele konusundaki kararlılığı bir kez daha ortaya koymuştur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —