AKSARAY KARAYOLUNDAN ‘’ŞEHRİN GİRİŞİ ‘’ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

AKSARAY KARAYOLUNDAN ‘’ŞEHRİN GİRİŞİ ‘’ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

HABER 21.11.2021 15:22:00
AKSARAY KARAYOLUNDAN ‘’ŞEHRİN GİRİŞİ ‘’ İÇİN  İLK KAZMA VURULDU

 Aksaray Kamuoyunda ‘’ Şehrin Girişi Yok’’  şeklinde yapılan spekülasyonlara Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve siyasilerin Karayolları genel Müdürlüğüne  yaptıkları ısrarlı ziyaretlerin ardından son verildi ilk kazma bugün itibariyle vuruldu artık Aksaray’ında E-90 şehirlerarası karayolundan bir girişi olacak.

Seçim vaadinde Aksaray’a giriş için grafik çalışmasında alt geçit gibi görsellerle seçim sözü veren Evren Dinçer Söz verdiği bir projeyi daha yerine getirmenin huzurunu yaşıyor.  Önceki gün Karayolları ekiplerinin makas mevkiinde yolu daraltarak  Hyundai önünde karşı  şeride yol vermesinin ardından  bugün Belediye ekiplerininde dahil olduğu hummalı bir çalışma gerçekleşti. 

Makas Mevkiinde yapılan çalışmaya bizzat katılan Dr. Evren Dinçer beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik ile birlikte Dağıstan tesisleri sahibi Dağıstan Kılıç ile açılacak geçiş yolunu incelediler  meydanda yapılacak düzenleme çalışmaları hakkında incelemelerde bulunarak  çözüm odaklı bilgi alışverişinde bulundular

Makas girişinde yapılacak uygulama şu şekilde olacak Emniyet Müdürlüğü tarafından gelecek olan 2 şeritli yol 3 şeride çıkarılacak Yunus Marketler hizasında  en sol şeritle ortada bir saklama yolu oluşacak  şehre giriş yapacak araçlar oraya girecek lambada bekleyecek ancak  sağdan gidecek iki şeritli  yolda Ankara’dan Adana istikametine giden trafik kesintiye uğramayacak ,lambalardan etkilenmeden 2 şerit halinde yoluna transit devam edecekler ,   ortada oluşan Saklama yoldan  şehre giriş için gelen  araçlar ile  Adana istikametinden Ankara  istikametine  gidecek vasıtalar ise kurulacak Trafik lambaları sayesinde güvenli bir şekilde  geçiş yapacaklar . Şehre Giriş  Dağıstan petrolünde bir kısmını alarak hemen  bitiminden  açılacak tek şerit yol ile ileride bulunan Ahmet Er’in oluşturduğu ve Kapadokya atlarının kaldırıldığı  makas göbeğine ulaştırılacak  dolaysıyla trafik rahatlamış olacak.

Aksaray’ın girişi yok diyerek uzun bir süredir eleştirilere muhatap olan iktidar kanadı  bundan sonra biraz olsun rahatlayacak gibi görülüyor.
Makastan Şehre giriş taahhüdünü gerçekleştiren Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şunları belirtti;
‘’Makas bölgesindeki problemi çözüyoruz.
Seçim vaatlerimizden olan makas şehir girişi projesinde ilk kazma bugün vuruldu.
Ankara istikametinden gelen araçlar Akıllı trafik sistemi ile şehir merkezine ulaşım sağlarken o bölgedeki trafik karmaşasını da çözeceğiz.
Bu projede desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Sn. Cengiz Aydoğdu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ederim’’. dedi

ŞEHRİN BÜYÜMESİ İÇİN ÇEVRE YOLU ŞART   
Makastan yapılacak geçişin çok önemli bir adım olduğunu ancak sadece pansuman tedavisi olacağını belirten uzmanlar yapılması gerekenin en kısa zamanda çevre yolu ile bu işi köklü çözüme ulaştırmak olacağını belirttiler. 

Aksaray Belediye başkanı Evren Dinçer’in belkide Aksaray’ın kaderini değiştirecek bir adım atarak Belediyeyi şehir merkezinden taşıması yakın gelecekte çok şeyi değiştirecektir şimdiden bunun hazırlıklarını yapmak gerekir denildi.

Belediyenin taşınması kesinlikle iş merkezlerinin o bölgeye taşınması anlamına geleceğini belirten uzmanlar başta Eski buğday pazarının ordan başlayarak eski sanayi  sitesinin oraya kurulacak olan ‘‘YENİ AKSARAY ‘’ yerleşkesi bütün dengeleri değiştirecek burada önemli olan atılması gereken önemli adımların şimdiden atılmasıdır. Denildi

Önerisinde çevre yoluna değinen uzman , En başta hobi bahçelerinin arkasından karayolları istimlak alanı olarak belirlenen 50 metrelik yolun  belediyeye devri söz konusu  Geleceğin yolu olan  bu alanda kesinlikle yapılaşmaya izin verilmeden  şimdiden mülkiyet sahipleriyle takas usulü çözüm üretilmelidir ve acilen ulaşıma kazandırılması gerekir . 

Bu yolun açılmasıyla birlikte  Adana’dan  Konya istikametine gidecek araçların  yolunun da ayrılması gerekir   okurlar tesislerinin  arkasından Mercedes üzerinden Konya yoluna bağlanması  ile ,  Aratol sanayii diye bilinen bölgede oluşacak göbekle  Konya yolu giriş kargaşası da son bulacaktır denildi 

10 YIL SONRASI BÜYÜKŞEHİR AKSARAY 

Aksaray’ın hızla büyüdüğünü belirten uzmanlar  fazla değil 10 yıla kadar karayolları çevre yolunun hazırlanan proje gereği Taşpınar’dan   başlayarak yay çizen ve   Yapılcan köyü  üzerinden geçerek  Yeşilova civarından Ortaköy kavşağı yakınına kadar gidecek böylece   trafik daha da rahatlayacaktır gelecekte bu yol  büyüyen şehrin en önemli arteli olacaktır denildi (BAĞIMSIZ MEDYA)


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.