Aksaray İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kurulması için çalışmalar başlatılıyor

Aksaray İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kurulması için çalışmalar başlatılıyor

HABER 2.12.2022 12:48:00
Aksaray İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kurulması için çalışmalar başlatılıyor


Valimiz Sayın Hamza AYDOĞDU’nun talimatları ile Aksaray Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin kurulması kararlaştırıldı. 
Konu ile ilgili Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında İlçe Kaymakamları, Aksaray Belediye Başkan Yrd. , İlçe ve belde belediye başkanları katılımıyla düzenlenen toplantıda Aksaray genelinde sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımı ile ilgili faaliyetlerin bütüncül bir yaklaşım içerisinde ve tüm il genelinde daha etkin yürütülmesi, tüm Kamu Kurumlarını da aktif hale getirecek ‘Can Dostu Aksaray’ mottosuyla Aksaray Valiliği tarafından 25.11.2022 tarih ve 2022/2 sayılı Genelge’de belirtilen konular değerlendirilerek sokak hayvanlarının bakımı, toplanması ve kısırlaştırılması gibi faaliyetlerin organize bir şekilde çözümü için yerel yönetimlerin üye olacağı birliğin kurulmasının uygun olacağı ortak görüşte ifade edildi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Musa Bozkurt tarafından yapılan sunumda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Sokak Hayvanlarının Rehabilitasyonu ile ilgili Yerel Yönetimlere Verdiği Sorumluluklar hakkında bilgi verildi.
Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç Birlik’ten kuvvet doğacağını, Birlik tüzüğünün hazırlandığını, tüm il genelinde hizmet verecek olan Birlik ile koordinasyon sorununun çözüleceğini, kaynak kullanımı, personel ve araç hususunda da daha verimli şekilde çalışılacağını belirtti. 
Toplantıda kurulan birliğe üye olunması için tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi meclislerinden karar almaları istendi.  Toplantı katılımcıların hayırlı olsun temennileri ile sona erdi. 
Yerel Yönetimlerin Meclis Kararlarını aldıktan sonra birlik tüzüğünün ilgili Bakanlık aracılığına Cumhurbaşkanlığına, müteakiben yayımlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderileceği bildirildi.

Aksaray’da Hafif Ticari Kamyonet Tabelaya Çarpıp Araziye Uçtu 2 Yaralı

Aksaray'da Otomobil Yayaya Çarpıp Kaçtı!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin Otonom Traktör Projesi Teknofest 2025 finalinde

ESKİ CEZAEVİ ALANINDA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Aksaray’da Otomobil Takla Attı: Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Kavşakta Kaza: Otomobil Takla Attı, Sürücü Şans Eseri Kurtuldu

Aksaray’da Tırın Ani Manevrası Kazaya Neden Oldu

  • BIST 100

    11094,46%-1,12
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    49,01% 0,46
  • GRAM ALTIN

    5187,03% 0,42
  • Ç. ALTIN

    8509,68% 0,10

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.