AKSARAY İÇİN ÇAL" GALA PROGRAMI VE AKSARAY TÜRKÜLERİ KONSERİ MUHTEŞEM SUNUMLA AKM'DE YAPILDI

HABER 25.12.2019 11:26:00
AKSARAY İÇİN ÇAL


Aksaray Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aksaray İçin Çal 2 ve Aksaray İçin Çal 3 klipleri,  Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gala programında muhteşem bir sunumla tanıtıldı . Programda ayrıca Aksaray türküleri konseri de icra edildi.

Proğrama Aksaray Valisi Ali Mantının Yanısıra Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve en üst düzey bürokratlarla  sanat severler katıldı salonun tamamıyle dolu olması 30. Yılımızda yüzlerimizi güldürdü.

Yaklaşık bir aydır devam eden kayıt, çekim ve montaj çalışmalarının sonuna gelindiğini, Aksarayımızın kültür ve turizm değerlerini anlatan Aksaray İçin Çal 2 ve Aksaray İçin Çal 3  klibi Aksaray'ın vilayet oluşunun 30. yılı anısına hazırlanmış oldu. Aksaray İçin Çal 2 klibinde Aksaray'ın sevilen türküleri "Saffet Efendi- Şerif Hanım ve Naciye" eşliğinde ilimizin tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığını, 2014 yılında vilayetliğimizin 25. yılı anısına yapılan "Aksaray İçin Çal - Gelin Tanış Olalım" klibinden sonra bu klibin de şehrimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. 

 Ülkemiz  tarihinde unutulmayan   ilimizin tarihi şahsiyetlerinden olan ve 1638 yılında Osmanlı Padişahı IV. Murat'ın gerçekleştirdiği Bağdat Seferine katılarak 24 Aralık 1638'de 17 yaşında şehit düşen Bağdat Fatihi Genç Osman'ın, Genç Osman Türküsü eşliğinde anlatıldığı " Aksaray İçin Çal 3 / Bağdat Fatihi Genç Osman klibinin de 24 Aralık Salı günü Genç Osman'ın Şehadetinin 381. yılı seni-i devriyesinde yayınlanacak olması manidar bulundu.

Genç Osman Türküsünün klip çekimlerine Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı'nın da iştirak etmesi klibin önemini artırdı you tube den yayınlanan klip HIZLI bir şekilde kamuoyunun beğenisiyle birlikte paylaşılıyor. 
(bağımsız medya) 


Saat 19:00'da Aksaray Kültür Merkezinde Aksaray'ın vilayet olma sürecini anlatan "Aksaray'ın Vilayetlik Serüveni" adlı serginin açılışıyla başlayan  program muhteşem galanın ardından emeği geçenlere paketlerin verilmesiyle son buldu


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.