Aksaray hızlı trene kavuşuyor

Aksaray sonunda hızlı trene kavuşuyor

HABER 19.08.2023 14:49:00
Aksaray hızlı trene kavuşuyor

sondakika Ulaştırma Bakanlığı yıl sonuna kadar ayrıca Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu, Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi’ne yönelik ihale süreçleri de gerçekleştirilecek. Bu sayede şehirler arası mesafeler daha da kısa hale gelecek.

Ulaştırma ve Altyapı bakanlığı tarafından yapılan açıklamada beş yeni yüksek hızlı trenin hayata geçirileceği içinde Aksaray hattının bulunduğunu da açıkladı.Bunun için il adımın atıldığını kaydeden yetkiller ,İhaleye açılan  beş proje  ile yolculuk süresinin dahada kısa hale getirilmesi amaçlanıyor dediler.

Beş yeni yüksek hızlı tren hattı hayata geçiriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yılın ikinci altı ayında gerçekleştirilmesi öngörülen yatırım projeleriyle ilgili planlanan ihalelere ilişkin açıklamada bulundu. AK Parti’nin seçim beyannamesinde İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren açılışının 2028 yılına kadar yapılacağı bilgisine yer verilmişti. İşte o ilk adım atıldı.

İSTANBUL-ANKARA ARASI 89 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

İstanbul-Ankara arası yolculuk süresi 89 dakikaya düşüyor. Yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak Ankara İstanbul Sürat Demir Yolu Projesi ile Ankara-İstanbul arası yolculuk süresinin 80 dakikaya inmesi hedefleniyor.

Yıl sonuna kadar ihale süreçlerinin tamamlanacağı belirtilen bir diğer proje ise KARS-TİFLİS-BAKÜ Demir Yolu Hattı oldu. Bu projenin de yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

ÜÇ HAT DAHA İHALEYE ÇIKIYOR

Ulaştırma Bakanlığı yıl sonuna kadar ayrıca Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu, Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi’ne yönelik ihale süreçleri de gerçekleştirilecek. Bu sayede şehirler arası mesafeler daha da kısa hale gelecek.


Anahtar Kelimeler: Aksaray hızlı trene kavuşuyor

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.